Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Parlagfű allergia? Ki hogy...

Parlagfű allergia? Ki hogy bírja? :S

Figyelt kérdés
2011. aug. 29. 09:03
1 2 3
 21/28 kút ***** válasza:

De akkora mennyiségben legtöbször csak szervetlen formában kapsz így lehetőleg egyél mellé vmi zöldséget, de az se baj ha házi szörppel iszod:)

Sztem mondjuk parlagfű allergia ellen parlagfüvet kéne enni ilyen olyan formában, no nem akkor amikor virágzik.

2011. szept. 6. 19:17
 22/28 anonim ***** válasza:

hmm.. szervetlen formában... mi is a szerves-anyag fogalma..? :)

nem túl régen olvastam, hogy az aszkorbinsavat valami 5-6 lépéssel szintetizálják cukorból. most nem keresek rá melyik cukorból (talán Glc.), és a részletekre. növényeket meg jó dolog az étrendbe iktatni, c-vitaminon kívül is.

ez a parlagfű legelés nem csak mítosz? igazából egy allergiás embert sem ismerek, aki fogyasztotta volna, illetve nem kerestem még neten sem ilyen "élménybeszámolót". tehát Te úgy tudod, tényleg működik, segít az allergiájukon?

2011. szept. 6. 19:23
 23/28 anonim ***** válasza:
Nekem nem lenne bátorságom fogyasztani a parlagfüvet, lehet kinyuvasztana...
2011. szept. 6. 21:09
 24/28 anonim ***** válasza:

Utolsó!

Te érzékeny vagy rá? mármint allergiás?

általánosan tekintve nem mérgező, azt tudom, hogy vannak akik fogyasztják (ilyet ismerek, csak ő nem allergiás rá).

ha meg allergiás vagy rá, akkor az esetleges javulás érdekében érdekes lenne kísérletezni. a fiatal növény levelét, még virágzás előtt, minimális (majd nagyobb) mennyiségben elfogyasztani. feltételezhetően fél grammnyi levélkétől nem lesz bajod, de azt is meg tudod nézni, mi lesz ha a bőrödhöz ér stb. szóval túljutsz azon hogy meghalhatsz tőle, és akkor elkeezded "nagyobb" mennyiségben fogyasztani, várva a kérdéses immunitást. vagy a többi pozitív hatást, nem ismerem milyen hatásai vannak, mint írtam feljebb (jók, csak nem olvastam eleget utána)

2011. szept. 6. 21:43
 25/28 kút ***** válasza:

Bocs nem szervetlen. Szintetikusra gondoltam:))

Keres rá légyszíves a parlagfű latin nevére! Kik is fogyasztották az ambróziát? Miért ez a latin neve ha ilyen kártékony gyomnövény..

2011. szept. 8. 17:09
 26/28 A kérdező kommentje:
Tudom most nem aktuális a parlagfű téma, de szeretnék valamit megosztani. A tavalyi szezonban nagyon durván szenvedtem a parlagfűtől, mint már írtam is, szeptember elején éjszakánként majd megfulladtam.(azóta már asztmát is diagnosztizáltak, bár nem vagyok hajlandó használni a sprayt örök életemben. Ha szükséges llesz a szezonban esetleg. Nos azért írok, mert hallottam a NES terápiáról. El is mentem egy ilyen orvoshoz, aki foglalkozik ezzel. A kezelés abból áll, hogy felmérik az állapotodat, és kapsz különböző ún. Info cseppeket, amelyet bizonyos ideig naponta hsználsz. A kezelés alatt visza kell járni újbóli ellenőrzésre, ahol újra ellenőrzik az állapotod, és aszerint állítják be a következő adag cseppeket. Nem olcsó mulataság, de egyik ismerősömnek az allergiáját nyomtalanul kikezelte. (neki konkrétan nem parlagfű allergiája volt, neki egész évben jellemző volt az allaergia és amióta részt vett ezen a terápián nyoma sincs) Én még most járok az első "kúránál" tehát nem tudok miről beszámolni, csak nagyon bízom benne, hogy hatásos lesz, és nyáron már én nekem sem kell allergiában szenvednem. Itt egy oldal, akit érdekel olvasson utána! [link]
2012. febr. 18. 10:36
 27/28 anonim ***** válasza:
Rendes tőled, hogy belinkelted...én nem sokat érek vele, mert úgy látom ez is csak Budapesten van :-((
2012. febr. 18. 15:57
 28/28 A kérdező kommentje:
Nem csak Budapesten van. Én pl Székesfehérvárra mentem. Nem tudom Te hova valósi vagy, de megyek majd hamarosan, és esetleg utána tudok kérdezni, hogy hol lehet még ilyet az országban.
2012. ápr. 15. 19:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!