Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Milyen vénynélküli gygyszert...

Milyen vénynélküli gygyszert vegyek allergia ellen?

Figyelt kérdés

Pollen allergiám van, vszinüleg parlagfű. Kezd elviselhetetlen lenni a szárazabb napokon, ezért vmi gyogyszert akarok szedni,vagy orrspray v vmi!

Aki tud rá hatásos ellenszert(tapasztalat) légyszives irja le! elöre is köszi: )

2011. aug. 17. 15:25
 1/8 anonim ***** válasza:
Az orrspray csak a tüneteidet enyhíti, úgyhogy mindenképp valamilyen antihisztamin tablettát vegyél. Nekem leginkább a Telfast vált be és erős tünetekkor napi 1 db 500 mg-os kalcium pezsgőtabletta (az mindegy, hogy Sandoz vagy Pharmavitos-e). A Claritine és generikumai (Loratadin-Hexal, stb) a tüneteimre ugyanolyan jók voltak, viszont még esti bevétel esetén is iszonyatosan álmosítottak, a Telfastnak jóval enyhébb az álmosító mellékhatása, nálam pl. elő sem jött. Az orrom viszont gyógyszer mellett is folyamatosan el volt dugulva, erre évek óta Luffeel orrsprayt használok - ez homeopátiás és így nincs hozzászokás.
2011. aug. 17. 16:20
 2/8 A kérdező kommentje:

köszönöm!

nekem naponta 4-5x jönnek elö a tünetek, akkor 10percig haldoklok, utána elmulik....de akkor nyálkahártya irritácio+orrfujás+sok hapci:D

nemtom mi lenne rá a legjobb a felsoroltak közül:/ lehet, h sok calcium?

2011. aug. 17. 18:11
 3/8 anonim ***** válasza:
Calciumból nem szabad hosszú távon sokat szedni, mert olyankor veseköveket okozhat ill. károsíthatja a vesédet is. Ha tényleg nem folyamatosak a tüneteid, akkor megpróbálhatod napi 1-2 * 500 mg-mal, hátha teljesen megszünteti a tüneteidet, viszont ha ez nem elég a teljes tünetmentességhez, akkor a Telfastot javaslom.
2011. aug. 17. 23:09
 4/8 A kérdező kommentje:

renben!: ) ügyelni fogok rá!

köszi a tanácsot!

2011. aug. 18. 14:12
 5/8 anonim ***** válasza:

Én és a három gyerekem is az első válaszoló által javasolt gyógyszereket szedjük. Addig keress, amíg nem találsz olyat, aminek nem érzed a mellékhatását. Ez egyénenként változik. Ami a 20 éves lányomnak jó, attól pl. én elalszom, mást szedek.

A szezonban folyamatosan kell szedni őket, akkor hatnak igazán jól. Ha különösen magas a pollenkoncentráció, kiegészítésképpen igyál kaciumot. A sray-k és szemcseppek között van ami az akut tüneteket csökkenti, de olyan is, amit folyamatosan kell használni. Talán ezzel az utóbbi fajtával érdemes kezdeni (pl. Rhinocort spray), mert ezzel kerül a szervezetedbe a legkevesebb hatóanyag. Ha nem elég hatásos, jöhet a tabletta.

2011. aug. 20. 17:07
 6/8 A kérdező kommentje:

Telfast 120mg tablettát szedek pár napja, érezhetöen enyhültek a tünetek, de még igy is néha rámjön a hapciroham, meg fogasztok zsepit!

szoval még vannak igy is tünetek: )

most majd veszek Ca tablettát is...hátha!

2011. aug. 23. 00:14
 7/8 anonim ***** válasza:
Első vagyok. Ha segített a Telfast 120, de még mindig vannal tüneteid, akkor legközelebb Telfast 180-ast vegyél, nem sokkal drágább és idén nekem is ez az abszolút "favorit" (a 120 mg-ostól idén valamiért nem múlt el minden tünetem, lehet ez egy erősebb pollenszezon volt). Jobbulást! :)
2011. aug. 23. 00:22
 8/8 A kérdező kommentje:

Igen, gondolkoztam h melyiket kéne venni, de csak a gyengébbel kezdem! : )

Köszönöm szépen, Nektek is jobbulást!

2011. aug. 23. 09:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!