Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Tényleg ennyire veszélyes a...

Tényleg ennyire veszélyes a nyers tojás?

Figyelt kérdés
Ha tényleg szinte minden csirke szalmonellás, akkor hogyan lehetséges, hogy egész gyerekkoromban ettük a lágytojást meg a félig sült rántottát meg a tojástól tocsogó bundáskenyeret meg a cukorral kikevert nyers tojássárgáját, mégse lettük sose szalmonellásak? (Még a túrós palacsinta töltelékében is nyers tojás volt.) Ha szinte minden csirke szalmonellás, akkor ennek a matematikai esélye szinte nulla lenne!
2011. júl. 31. 14:53
 1/1 anonim ***** válasza:

Egyáltalán nem minden csirke szalmonellás. Úgy tudom, a halliszttel etetett csirkék között sokkal rosszabb az arány. Ezenkívül a baktérium döntően a tojáshéj külsején van, ha ügyesen töröd fel, nem biztos hogy bekerül az ételbe. Elég sok szalmonella bacit kell lenyelned, hogy tüneteid legyenek, ha az étel nem áll sokáig langyosan, jó eséllyel megúszod. Mikor pár éve a nagy közétkeztetési fertőzés volt Pesten, ott is a langyos gyümölcslevesbe keverték bele a szennyezett epret, ami csak órák múlva került a gyerekek elé. Azalatt meg vígan osztódtak benne a kórokozók.

Azt meg nem tudom, lehet-e immunitást szerezni szalmonella ellen, de bizonyos fokú védettség talán kialakulhat az évek folyamán.

2011. aug. 2. 19:06
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!