Tályog a bőr alatt, mit lehet kezdeni vele?
akkor pedig ez bacteriális fertőzés, nem ártana az antibiotikum, főleg, ha lázad is van.
holnap menj el másik orvoshoz, a sebtisztítás is fontos.
viszont jó jel, ha kifakadt,lassan gyógyulni is fog.
jobbulást.
Meg kellene sebésznek, vagy legalább bőrgyógyásznak mutatni, mert ők megmondják, mi ez. Lehet egy faggyúmirigy, de lehet zsírdaganat vagy még ki tudja mi. Szerintem menj el, s ha olyan beavatkozást akarnak végezni, amit te nem szeretnél, jogod van nem-et mondani.
Ha csak fájt volna de nem fakad ki, akkor az gyulladás, a sebész megnyitotta volna hogy kiürüljön. Ha neked magától megnyílt, az annyiból jó, hogy nem kellett vágni. Általában a gyulladt zsírdaganatot nem vágják szikével, megvárják, míg kiürül, míg elmúlik a gyulladás s utána vágják. Azért írom, mert ha neked gyulladás van, szerintem nem vágnák ki, hanem visszahívnának későbbre. Ha nem mész orvoshoz, lehet magától begyógyul, de x hónap vagy hét múlva újra be fog gyulladni :(
Szóval én az orvosra szavazok, menj el.
Milyen "gyulladáscsökkentőt" írt föl az orvos? (Merthogy - az én fogalmaim szerint - a gyulladáscsökkentő gyógyszereket zömmel "antibiotikumnak" hívják):)
Vagy csak Algopyrint, esetleg valamilyen nonsteroidot (Diclofenac, Cataflam, stb.) kaptál? Ha az utóbbi az igaz, akkor mindenképpen kell antibiotikum is! Ha kifakadt, az jó, csak ürüljön is ki a váladék teljes mértékben, mert ha nem tisztul ki rendesen, valóban újra "begyűlhet"! A szikét már megúsztad, de a genny maradéktalan kiürítése miatt a helyedben én mindenképpen elmennék orvoshoz (pl. a háziorvosodhoz)!
Sejtettem, hogy ez lesz, de nem akartalak elkeseríteni! A tippem is jó volt ezek szerint, mert a Hotemin is a nonsteroid gyulladáscsökkentők csoportjába tartozik, bár nem igazán értem, hogy egy tályogra e mellé miért nem kaptál azonnal antibiotikumot is?
Azt is írtam, hogy mindenképpen ki kell tisztítani teljes egészében, nem maradhat benne semmi!!! (egyrészt újra begyűlhet, másrészt komolyabb gondok is lehetnek belőle)!
A tisztítással járó fájdalmat sajnos tapasztaltam...:(, úgyhogy nagyon meg tudom érteni, de hidd el, hogy muszáj!!!
Ha netán még egyszer előfordulna ilyen, azonnal fordulj orvoshoz, mert komolyabb dolog is lehet belőle ha nem mész időben (pl. egy szepszis-azaz vérmérgezés)!
Fel a fejjel, most már napról napra könnyebb lesz! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!