Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Tályog a bőr alatt, mit lehet...

Tályog a bőr alatt, mit lehet kezdeni vele?

Figyelt kérdés
ma kifakadt, ki fog tisztulni? eddig gyulladáscsökkentőt írt fel a helyettesítő orvos. de azt olvastam, antibiotikumot is szoktak felírni. ondorító az egész, nagyon-nagyon fáj, és büdös a genny.. ki fog tisztulni magától? szikéket, tűt nem akarok
2011. jún. 26. 17:38
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
ja lázam is volt, 38, meg hasmenésen is. szerencsére ezek elmúltak, csak kis hőemelkedés maradt
2011. jún. 26. 17:41
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

akkor pedig ez bacteriális fertőzés, nem ártana az antibiotikum, főleg, ha lázad is van.

holnap menj el másik orvoshoz, a sebtisztítás is fontos.

viszont jó jel, ha kifakadt,lassan gyógyulni is fog.

jobbulást.

2011. jún. 26. 17:55
 3/13 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen!
2011. jún. 26. 17:57
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Meg kellene sebésznek, vagy legalább bőrgyógyásznak mutatni, mert ők megmondják, mi ez. Lehet egy faggyúmirigy, de lehet zsírdaganat vagy még ki tudja mi. Szerintem menj el, s ha olyan beavatkozást akarnak végezni, amit te nem szeretnél, jogod van nem-et mondani.

Ha csak fájt volna de nem fakad ki, akkor az gyulladás, a sebész megnyitotta volna hogy kiürüljön. Ha neked magától megnyílt, az annyiból jó, hogy nem kellett vágni. Általában a gyulladt zsírdaganatot nem vágják szikével, megvárják, míg kiürül, míg elmúlik a gyulladás s utána vágják. Azért írom, mert ha neked gyulladás van, szerintem nem vágnák ki, hanem visszahívnának későbbre. Ha nem mész orvoshoz, lehet magától begyógyul, de x hónap vagy hét múlva újra be fog gyulladni :(

Szóval én az orvosra szavazok, menj el.

2011. jún. 26. 21:00
 5/13 A kérdező kommentje:
oh, hát nem jó hírek :(, de hasznosak, nagyon szépen köszi neked is! :)
2011. jún. 26. 23:51
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Milyen "gyulladáscsökkentőt" írt föl az orvos? (Merthogy - az én fogalmaim szerint - a gyulladáscsökkentő gyógyszereket zömmel "antibiotikumnak" hívják):)

Vagy csak Algopyrint, esetleg valamilyen nonsteroidot (Diclofenac, Cataflam, stb.) kaptál? Ha az utóbbi az igaz, akkor mindenképpen kell antibiotikum is! Ha kifakadt, az jó, csak ürüljön is ki a váladék teljes mértékben, mert ha nem tisztul ki rendesen, valóban újra "begyűlhet"! A szikét már megúsztad, de a genny maradéktalan kiürítése miatt a helyedben én mindenképpen elmennék orvoshoz (pl. a háziorvosodhoz)!

2011. jún. 27. 08:43
 7/13 A kérdező kommentje:
hotemint kaptam. a tájékoztatója nem írja hogy antibiotikum is lenne:( de ma megyek a saját háziorvosomhoz. örülök, hogy szerintetek a szikét megúsztam!! de ettől az újra bedugulástól most eléggé félek. köszi szépen neked is!
2011. jún. 27. 09:26
 8/13 A kérdező kommentje:
hát végesztem a sebészeten, annyira fájdalmas volt ahogy kitisztították, hogy üvöltöttem. utána menni sem bírtam először, de még legalább fél óráig sírtam, olyan rossz volt. mostmár nem fáj. letoltak, hogy miért nem mentem hamarabb, és az se tetszett nekik, hogy a helyettesítő háziorvos nem írt antibiotikumot. ja és a szép az egészben, hogy egy hétig még vissza kell járnom kötözésre/tisztításra, szal még 7 ilyen nap lesz mint a mai. és közölték, hogy nem is biztos hogy használ, és akkor 2-3 napra kórházba kell feküdnöm, hogy kivágják. az ellenségemnek se kívánom.. ezeket csak azért írom, hogy aki később idetévedne, tudja mivel jár.
2011. jún. 27. 14:49
 9/13 anonim ***** válasza:

Sejtettem, hogy ez lesz, de nem akartalak elkeseríteni! A tippem is jó volt ezek szerint, mert a Hotemin is a nonsteroid gyulladáscsökkentők csoportjába tartozik, bár nem igazán értem, hogy egy tályogra e mellé miért nem kaptál azonnal antibiotikumot is?

Azt is írtam, hogy mindenképpen ki kell tisztítani teljes egészében, nem maradhat benne semmi!!! (egyrészt újra begyűlhet, másrészt komolyabb gondok is lehetnek belőle)!

A tisztítással járó fájdalmat sajnos tapasztaltam...:(, úgyhogy nagyon meg tudom érteni, de hidd el, hogy muszáj!!!

Ha netán még egyszer előfordulna ilyen, azonnal fordulj orvoshoz, mert komolyabb dolog is lehet belőle ha nem mész időben (pl. egy szepszis-azaz vérmérgezés)!

Fel a fejjel, most már napról napra könnyebb lesz! :)

2011. jún. 27. 23:42
 10/13 A kérdező kommentje:
hát köszi szépen sorstárs:) úgy látszik elég sokat tudsz a dologról. ha már mindenki az antibiotikumot emlegeti, akkor megkérdezném, hogy utólag nem kérhetek már? vagy felesleges, így, hogy már tisztítják? illetve még egy számomra fontos kérdés, hogy az elkövetkezendő kezelések is ilyen fájdalmasak lesznek? jó hogy beszélhetek olyannal, aki tapasztalt már ilyet, eddig te vagy az egyetlen. köszi!
2011. jún. 28. 12:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!