Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Kedden megyek haematologiai...

Kedden megyek haematologiai vizsgálatra. Mire számítsak ott?

Figyelt kérdés
2011. jún. 26. 12:02
 1/8 anonim ***** válasza:
Elsősorban vérvételre!
2011. jún. 26. 12:07
 2/8 A kérdező kommentje:

értem. köszi a választ. :)

De szerinted fognak még mást is csinálni?

2011. jún. 26. 12:14
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia, 1 hete voltam, életemben először. Sztk-ban voltam, kikérdeztek, mik a panaszok. Az előző leleteket (más orvosokét) átnézték. Engem vizsgáltak, szív, has, csak egy alap-vizsgálat, mint a háziorvosnál. Nekem kellett egy vizsgálat, amit vérből kell kimutatni, azt itt helyben nem végzik. Pestre kaptam beutalót, másnap már ott voltam, ott pedig "csak" vért vettek, igaz, 10 kémcsővel. Az ottani orvos nagyon alapos és ez nagyon jó.

A kérdés az, hogy miért kell hematológiára menned, ki küldött? Attól is függ a további vizsgálatod.

2011. jún. 26. 12:47
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ..:)

A háziorvos küldött el,mert túl magas a vas és alacsony a fehrévérsejt szám a véremben...

2011. jún. 26. 12:58
 5/8 anonim ***** válasza:

2.vagyok, akkor a hematológus is vérvételre küld.

Ha túl sok a vas, lehet végeznek speciális vérvételt a hemokromatózis kiszűrésére. Ez egy örökletes betegség, de ne aggódj, kicsi a valószínűsége, hogy neked ilyen van. De azért vannak az orvosok, hogy kiderítsék ha valami nem stimmel. A hematológus ránéz a vérképedre s abból leszűri amit kell és további vérvételt ír elő, hogy ellenőrizze a vas szintet.

Minden jót neked!

2011. jún. 26. 16:33
 6/8 anonim ***** válasza:

Tökéletesen igaza van az előttem szólónak, de nem akartalak elrettenteni, hisz a "haematológia" vérképzőszervi megbetegedésekkel foglalkozó szakrendelés, tehát első körben (sejtettem, hogy először mész, hisz egyéb esetben nem kérdezed) valóban vért vesznek és a saját speciális módszereikkel vizsgálják meg azt! (Azt nem akartam leírni, hogy más beavatkozásokat is végeznek, mert ahhoz először a véredet kell megvizsgálniuk).Nyilvánvalóan hozzátartozik a vizsgálathoz a kórelőzmény felvétele (a "kikérdezés", és egy rutin vizsgálat is, de hogy milyen vizsgálatokra küldenek még el, az "orvosfüggő").

Ezért írtam azt, hogy elsősorban vérvételre számíts, s az eredmény függvényében elmondják majd a továbbiakat! :)

2011. jún. 27. 08:58
 7/8 A kérdező kommentje:

köszönöm szépen a válaszokat.

Csak én azt nem értem,hogy eddig az volt a problémám,hogy alacsony volt a vasam..kaptamrá gyógyszert,amit 3 hónapig kellett szednem...kb 3 héttel a gyógyszer szedésének abbahagyás aután mentemelvérvételre..és akkor meg magas volt,ezután a házi orvos elküldöttmég egy vérvételre,miutánmegnézte annak az eredményeit is,küldött el a hematológiára...

2011. jún. 27. 13:38
 8/8 anonim ***** válasza:
Valószínű, hogy látott még más olyan értéket is amiről úgy gondolta,jobb ha kifejezetten erre specializálódott szakemberek mondanak véleményt (pl. az alacsony fehérvérsejt szám). Ne izgulj, nem lesz semmi gond! :)
2011. jún. 27. 23:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!