Nagyon csőkkent procaltcitonin szint mit jelent milyen betegségre utalhat?
Szia, ez egy olyan terület, ami még gyerekcipőben jár. Csak néhány éve "fedezték fel" egyáltalán, és most keresgetik az okokat, ami a PCT-nek a növekedését/csökkenését okozza.
A magasabb érték sokféle betegséget jelezhet, gyulladásos megbetegedéseket, autoimmun betegségeket, gombás fertőzéseket...lehetne még sorolni.
Az alacsony értékről az információ még kevés, sajnos kevés a tapasztalat.
Szérumból vagy plazmából nézték?
0,5 ng / ml szint alatt egészségesnek mondható az ember. Neked mennyi volt az érték? És egyáltalán miért nézték Neked ezt a szintet?
Megint én :) Ha alacsony, az sokkal jobb, mintha magas lenne. Ahogy írtam, a magas szint jelent gyulladásos megbetegedést. Elvileg a 0,5 alatti PCT érték jót jelent, tehát javult az addigi gyulladás. De ezt így nehéz megmondani, mert ismerni kellene az előző betegségeket.
Nekem amúgy egy autoimmun megbetegedésem van, vagyis hiányzik még 1 vizsgálat, hogy kimondják: Ez az a betegség. Szóval együttérzek veled és minden jót kívánok.
hát igen nekem nagyon csúnya gyulladásaim voltak de akkor nemmonták h magasabb lett volna túlestem egy vakbél műtéten is meg mindenfélén :/
és procaltcitonin érték 0.05
Akkor a tizede az értéked. Az nem jelent bajt, sőt, jót jelent. Bár ahogy írtam, csak az utóbbi években vizsgálgatják-kutatják....
Nekem is gyulladásom van, én erős szteroidot kaptam infúzióban, majd gyógyszerben. Vakbélműtét miatt nem irigyellek.... :(
kitartást és tényleg örülni kell az alacsony PCT értéknek, mert a baj az, ha magas! Az alacsony nem baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!