3-4 hónapja volt egy ilyen hasmenéses fertőzés szerű megbetegedésem,akkor odáig jutottam,hogy el is ájultam,azt hogy ettől volt-e az ájulás,azt nem tudom.Aztán 2 héttel később megint kijött,akkor 3 napig tartott az egész.Kezelték persze mind a kétszer:Laktívval,Norma-Flore-ral meg Bolus adstringens-sel.Most eltelt körülbelül 2 hónap és ma hirtelen hasmenésem lett.Nem is reggel,hanem az előbb.Tegnap nagyon fájt a hasam,meg szombaton is,de én azt gondolom,hogy azért fájt,mert hirtelen ettem meg az ebédet(siettem a buszra).Ma pedig ettem reggelire 1 margarinos-paprikás kenyeret,utána Emotion-t ittam(jostás szénsavas üdítőital),aztán két bundáskenyeret is megettem.Teljesen híg volt a széklet.A nem régi vizsgálat eredménye azt mutatta ki,hogy mindenre negatív vagyok.
Akkor mi a bajom és mit tehetnék ellene?
15/L
2011. jún. 14. 16:11
1/3 A kérdező kommentje:
Amikor sok rágót eszek,vagy sok cukrot,meg tojást,akkor előfordul hasmenés.Tojást ma a bundás kenyérben ettem,abban elég sok fehérje és ezzel fenil-alanin is található.Ez igaz,vagy csak én gondolom így?
szerintem viszont inkább kicsit jobban figyelj oda táplálkozásodra. Ne egyél egyszerre sokat, csak részltetekben, ne terheld túl az emésztőrendszered, ne várd meg ameddig totál éhes leszel, és igyál napi másfél-2 liternyi szénsavmentes ásványvizet!!!Ha ezek megvannak figyeld meg, hogy sokkal jobb lesz! Jah ne egyél zsírosat ez is fontos (legalábbis ne sokat). Egyébként említetted a rágógumit...gondolom cukormentes, mentolos rágó...mivel nem tartalmaz cukrot, csak édesítőszert, ez pedig szorbit (is a többi mellett). A szorbitnak van egy olyan jó tulajdonsága, hogy elég egy picit is túladagolni, és azonnal hasmenést okoz. Ha egy termék 10%-nál több szorbitot tartalmaz akkro kötelező ráírni, és rajta is van a rágón: nagyobb menyniség fogyasztása hashajtó hatású. Kicsit próbáld visszfogni a fogyasztását. Én személy szerint hiperérzékeny vagyok az ilyenekre sajnos, 2 szem rágó és végem van :S
2011. jún. 15. 19:47
3/3 anonim válasza:
A tojás pedig egészséges. Hogyha úgy érzed meghajt a tojás is akkor mellőzni kell az étrendből. (egyébként én tej,-és tojásérzékeny vagyok, mindkettőben van egy bizonyos fehérjecsoport amit képtelen vagyok megemészteni). Kihagyom az étrendemből mindkettőt, igaz, hogy pokolian nehéz, de legalább nem vagyok rosszul.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!