Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Anyukám száján herpesz van,...

Anyukám száján herpesz van, ez fertőző?

Figyelt kérdés

Anyukám száján már nem először kijött a herpesz vírus, azt mondja krémezgeti...

De az a baj, hogy állandóan hozzáér és aztán nem mos kezet, úgy fogja meg az ajtókilincseket, az ételt úgy készíti stb.

Ezt el lehet így kapni??? Nagyon félek, nekem még sose volt, le is kopogom.

Mit tehetnék, hogy semmiképpen sem kapjam el?

Úgy tudom a herpeszek fertőzőek, mert így lehet nemi úton is elkapni meg stb.

Ez is fertőző?

Nagyon aggódom, elkaphatom én ezt anyukámtól?

Köszönöm annak aki válaszol, nagyon rendesek vagytok.

2009. márc. 19. 21:16
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
csak ugy tudod elkapni, ha poharbol iszol utana, vagy eszel edenybol, tapintassal nem terjed.
2009. márc. 19. 22:47
 2/3 anonim ***** válasza:
A herpesz vírus mindenkiben benne van csak nem mindenkinél jön ki,és ha hajlamos vagy rá akkor neked is kijöhet bármikor.Ha egy pohárból innátok,egy kanállal ennétek akkor elkaphatnád de máskülömben nem.Nekem 28 évesen jött ki elősször,apai örökség de ha már érzem,hogy viszket és érzékeny a szám széle már elkezdem kezelni és olyankor megúszom hogy ronda nagy herpesz telepedjen a szám szélére.
2009. márc. 22. 22:19
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, senki után nem eszem/iszom. Remélem akkor nem lesz vele gondom.
2009. márc. 23. 21:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!