Tegnap páromnál csirkehúst ettem, a csontnál olyan barnás-rózsaszínes volt. Meg volt sülve rendesen? Azért ott hagytam de lehetek tőle majd szalmonellás?
Rettegek attól a vírustól, rettegek a hányástól, nyáron nem eszem túrós-tejes dolgokat sem tojásos cuccokat a meleg miatt, és a szárnyasoktól is tartok. Beteges, tudom.
Lehetek tőle beteg? Hogy kerülhetem el a vírust?
A vírus egy a gazdasejtet megtámadó és durva estben anyagcseréjét átprogramozó mikroorganizmus. Vírusos betegségek pl: bárányhimlő, rubeola, aids, influenza, veszettség, herpesz sőt még a szemölcs is. Ezek ellen van a védőoltás.
A bakteriális fertőzés pl: szifilisz,lepra, gyulladások,szalmonella, pestis. Ez az ami ellen antibiotikummal kell védekezni.
A szalmonella antibiotikummal hatásosan kezelhető.
Kérdésedre válaszolva elkerülheted, ha:
-szépen, rendezetten, mindent elkülönítve tartasz a hűtődben
-nem tárolod sokáig a nyers tojást és használat előtt lemosod
-mindig alaposan(meleg vízzel) kezet mosol,ha hússal dolgozol
-külön vágódeszkád, késed, fakanalad van húsokhoz(bár szerintem ez jobb helyeken így van)
-alaposan átsütöd a húsokat
-majonézes, tejtermékes, tojásos ételeket ne tárold sokáig, hanem fogyaszd el mihamarabb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!