Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Utálom már ezt, szerintetek...

Utálom már ezt, szerintetek mi lehet?

Figyelt kérdés

Lehet, hogy elsőre (főleg a "drámai" bevezető után) banálisnak fog tűnni a problémám, de engem iszonyúan zavar a dolog.

Előtörténetnek leírnám, hogy kb. 3 éve mindkét nagylábujjam körömgombás volt, azóta lenőtt, semmi baja.

Körülbelül 2 hónapja a kezemen a körmeim olyanok, mint a papír, és két hete az egyik hüvelyk-, valamint pár napja az egyik kisujjamról is lejött a körmöm egy része.

Már az egyik gyűrűsujjamon is van egy olyan rész középen, ahol a köröm nem illeszkedik, tehát pl, egy olló hegyével be tudok nyúlni alá egész mélyen.

Lehetséges, hogy ez is körömgomba lenne, csak most a kezemen???

Egyébként, a köröm repedezésén és leválásán kívül semmi más nincs (tehát elszíneződés, vagy hasonlók).

Annyira idegesít, mert bevallom, elég hiú vagyok és iszonyú igénytelen most a kezem, nem tudok vele mit kezdeni és szégyenlem...

Remélem valaki tud tanácsot adni, hogy mi lehet ez és hogy mit kéne vele kezdenem.

Előre is köszönöm!

L/24

2011. jún. 1. 05:06
 1/5 anonim ***** válasza:
koromgomba az is! irany a borgyogyaszat!
2011. jún. 1. 06:21
 2/5 Smartguy86 ***** válasza:
Ez bizony az lesz! Ha piszkáltad a gombás lábkörmeidet, akkor átfertőzhetted a kezedre is. Kezeltesd ki magad, aztán pedig szokj rá valami multivitaminra, ami erősíti a körmeidet majd, ja és használj körömkefét tisztálkodához, főleg ha hosszú körmeid vannak, mert az alatt megtapad a kosz és a baktériumok.
2011. jún. 1. 09:32
 3/5 anonim ***** válasza:

Elmehetsz bőrgyógyászhoz is,azok is tudnak biztos valami gyógyszert adni rá.

Én személy szerint manikűrös-pedikűröshöz mentem,és ő adott nekem a lábamon lévő körömgombára ilyen cuccot,a neve: Unguir+ kell hozzá vazelin.

Az Unguir egy ilyen kis lötty,rá kell csepegtetni a körmökre (mindegyikre) utána pedig le kell Vazelinnal kenni.Azonnal kell,mert az Unguir hamar elpárolog,ezért cseppentés után azonnal vissza kell a kupakot rakni rá.

2011. jún. 1. 10:38
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Igen, sajnos én is ettől tartottam...

Csak annyira kínos ez számomra, mert már a lábamnál sem értettem a dolgot, hiszen rendszeresen ápolom és tisztán tartom a körmeimet (erre nagyon kényes vagyok, utálom azt is, ha valakinek piszkos a körme), nem járok uszodába, strandra, ahol összeszedhettem volna.

Akkor irány a bőrgyógyász.

Köszönöm még egyszer!

2011. jún. 1. 12:36
 5/5 anonim ***** válasza:
na megoldódott a problémád?:)
2012. febr. 27. 20:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!