MONONUKLEÓZISom van. Fiatal lány vagyok. Lázam nem volt, talán enyhébb lefolyású nálam a vírus. A párom jóval idősebb nálam, sokat csókolóztunk a vírus kezdeti stádiumában, nem tudtuk, mi ez. Szerintetek van esély hogy nem kapja el?
Ezt a betegséget állapították meg a vérvétel alapján. A májra vonatkozó értékekből, de állítólag közel sem voltak olyan rosszak mint lehetnének.
S most is csókolóztunk, hogy jobban vagyok, bár kevesebbet. Nem akarom hogy elkapja, ő azt mondja nem fél. De én azért féltem.
Most nem tudom vicc-e a kérdésed.
Fertőző betegség,főleg nyállal terjed.
Szóval még a poharakat is el kellene mosnod alaposan magad után,nem,hogy csókolózz.
De ti tudjátok.
Az én férjem majdnem belehalt ebbe 10 éve és nem kaphatod el.Neki mononucleosis infectosája volt.
Ezt kutyáktól lehet elkapni, de emberről-emberre cseppfertőzéssel nem terjed.Én is beteg lennék akkor.Nem adhatsz viszont vért, és nem lehet átültetésed sem, mert a vírus mindig benne lesz majd a szervezetedben és minden más vírust ki fog majd nyírni.
A páromat a Béres-csepp mentette meg, amikor már lemondtak róla.
És egy jó tanács a férjemből okulva, h a tünetmentes leszel, egy év múlva menj el endorkinológushoz és nézess pajzsmirigyet és terheléses vérvételt, a férjemnek felborultak az értékei és mindentől hízott, még a víztől is, az inzulinszintje éhgyomorra 24x-e volt a normálisnak.
Mióta kezelik, azóta fogy. Neki súlyosabb volt az állapota , de valószínűleg ez okozta.
Kedves második, nem véletlenül hívják CSÓKbetegségnek is. :D (ez nem zárja ki, hogy a párod a kutyától kapta, de elég egyedi eset akkor...)
Igazából van aki majd belepusztul, meg 3 hetet kell kórházban lennie, van aki megússza úgy, mint te, van aki észre sem veszi. Elvileg az emberek közel 80% már gyerekkorban átesik rajta, általában tünetmentesen, ha már a pasid is túl van rajta, akkor nem kaphatja el. De erősen nyál útján terjed, szóval sanszos. Azért türtőztessétek magatokat, mert elhet, hogy ő nem ússza meg ennyivel.
Ja és igen, tányért, poharat, evőeszközöket fertőtleníteni, fogkeféket kidobni! Jobbulást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!