Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Hogyan kérjek HIV tesztet?

Hogyan kérjek HIV tesztet?

Figyelt kérdés
Heló. Elszeretnék menni az ÁNTSZ egyik vidéki megyei intézetébe HIV tesztre. Az lenne a kérdésem, hogy hogyan kérhetem a tesztet(még nem jártam korházban). Tehát menjek a recepcióhoz, és ott kérdezzem meg? Bocsi ha nagyon hülye a kérdés de elég égő volna oda menni egy nem illetékeshez ezzel a témával. Előre is köszi a válaszokat.
2011. máj. 9. 21:12
 1/6 anonim ***** válasza:
Vannak kórházak ahol lehet anonim (név nélküli) HIV tesztet kérni. Oda bemész és jelentkezel
2011. máj. 9. 21:21
 2/6 anonim ***** válasza:
Előző vagyok. Bár szerintem ezzel a háziorvos is tud kezdeni valamit.. Elmondja az intézetek neveit ahol lehet kérni ezeket a teszteket vagy neten elolvasod a kórházak neveit ahol ezeket kérheted .De szerintem minden kórházban van mód legalább érdeklődni hogy merre tovább és hol végzik el stbstb.
2011. máj. 9. 21:25
 3/6 anonim ***** válasza:
Ha van Drogambulancia ott, ahová mész, onnan anonim módon beutalnak HIV-szűrésre, csak be kell menned és kérned.TAJ kártyát vigyél, mert a Drogambulanciák általában kórházakhoz tartoznak, úgyhogy nyilvántartásba kell, hogy vegyenek.
2011. máj. 9. 21:43
 4/6 anonim ***** válasza:
Én az ÁNTSZ-nél csináltattam és igen, a recepción mondtam hogy tesztet szeretnék csináltatni beengedett és hivott egy illetékest, volt ott két ember is mikor a vért vették nem tudom ki volt miért volt ott lehet valamilyen ellenőr volt vagy felettes. Nem volt semmi kérdés, csak levette a vért kért egy nevet(persze nem a sajátomat adtam hanem csak egy szép női nevet) és mondta h mikor mehetek az eredményért. Ennyi volt. De kínosnak éreztem magam mert folyamatosan nézett az az "ellenőr" és hülyeségeket beszéltem izgalmamban megkérdeztem biztos egyszerhasználatos-e a tű? (ilyet kérdezni ÁNTSZ-ben aminek egyik feladata pont az egyszerhasználatos tűk ellenőrzése no comment... :D ) Erre megkérdezték igen, miért talán tudok olyan helyről ahol nem ilyet használnak?
2011. máj. 10. 17:45
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, az utolsónak főleg:)
2011. máj. 10. 20:05
 6/6 anonim ***** válasza:

Szívesen máskor is és csak bátran! Nincs mitől félni és szégyellni sem kell, ez voltaképp olyanolyan szűrővizsgálat mint sok más, az pedig jó pont és előny ha valaki figyel az egészségre. Nekem volt már ennél sokkal kínosabb szűrővizsgálatom is..

Szóval csak bátran!

2011. máj. 11. 20:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!