Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Miért van az, hogy ilyen...

Miért van az, hogy ilyen gyakran náthás vagyok?

Figyelt kérdés

Nem öltözöm lengén, nincs kint a derekam stb, mégis állandóan meg vagyok fázva.

Igazából én úgy vettem észre, hogy minden egy sima torokfájással kezdődik. Sokszor énekelek, mivel imádok és gyakran az van, hogy másnapra begyullad a torkom, majd csak órák kérdése, hogy terjedjen. Lehet, hogy ott van valami, vagy csak simán gyenge az immunrendszerem?

Mit tudok tenni ?

2011. máj. 8. 21:56
 1/4 A kérdező kommentje:

Figyelmetlenségből nem vettem észre, hogy épp az előbb tettek fel egy ugyanilyen jellegű kérdést. :)

De azért akinek van még ötlete írhat.

2011. máj. 8. 22:01
 2/4 anonim ***** válasza:

Ha fáj a torkod, akkor azonnal igyál meleg (ne forró) citromos mézes teát, a citromot és a mézet ne forrón rakd bele! Egyél meg pár gyümit, amiben C-vitamin van, este egyél fokhagymát, ha szereted, ha nem, 1-2 gerezddel. De ezt azonnal kezd! Ez megállíthatja, nekem párszor bevált.

"Lehet, hogy ott van valami, vagy csak simán gyenge az immunrendszerem?" - Van, akinek valóban gyenge, de nem lesz sűrűbben náthás. Sőt, általában, akiknek gyeng(ébb) az immunrendszerük, nem lesznek sűrűbben náthásak. ;)

2011. máj. 8. 22:20
 3/4 anonim ***** válasza:

Ha tényleg a torkodról indul, akkor nézesd meg. Nem kizárt, hogy pl. hangszalaggyulladás, vagy valami egyéb miatt nem kéne erőltetni a torkod, te mégis ezt teszed és bumm, kész a baj.

De gyakori torokgyuszinál miért nem voltál orvosnál? Lehet, hogy ki kéne venni a mandulád, ha eddig még nem tették. Ugye az is ilyen, gócpont, tiszta genny, aztán persze, hogy folyton beteg vagy.

De a sok vitamin, egészséges életmód nem árthat. :D

2011. máj. 8. 23:30
 4/4 A kérdező kommentje:
Próbálok ráállni a rendszeres gyümölcsbevitelre meg próbálom szedni a C vitamint. A fokhagymát és a citromos, mézes teát elkezdtem, közben szedek még mellé calcium pezsgőtablettát. Egyébként voltam már orvosnál a bőrömmel kapcsolatosan és ott elküldtek egy ilyen torokvizsgálatra. OTt váladékot vettek, majd kiderült, hogy Negatív. De ez vajon teljes torokvizsgálás volt vagy csak egy fajta betegségre ? ... Egyébként meg az aggaszt, hogy mielőtt elmentem torovizsgálatra ittam vizet, bőségesen, mivel rosszul lettem, pedig nem lenne szabad se inni, sem enni sem fogat mosni. Ezért lett vajon negatív a teszt eredménye? :S
2011. máj. 9. 10:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!