Mitől alakul ki állandóan a hüvelygombám?
Gombás fertőzés attól lehet gyakran, ha valakinek a nyálkahártyája megsérült, külső (pl. száraz behatolás, mikro sérülések) vagy belső okok miatt (pl. gyógyszerek), és nem képes az elszaporodó gombákat legyűrni.
Az antibiotikumok kiirtják a hasznos baktériumokat, emiatt elszaporodnak a gombák. Kerüld ezeket, ha teheted, sőt ha szedsz fogamzásgátlót, azt se szedd, az is okozhatja a fertőzési hajlamot.
Régebben nekem is sokszor volt.
Azóta:
Minden ruhát 60 fokon mosok, külön törülközőt használok testre, lábra, alsó fertályra, borotvámat renszeresen fertőtlenítem, kifőzöm.
Mosakodni alul Lactacyd intimhab-al szoktam csak.
Együttlétnél semmiképp ne legyél száraz a behatoláskor, mert a mikro hámsérülések szabad utat engednek a fertőzéseknek. Ha kell, használjatok síkosítót.
Gombás fertőzés elűzésére szájon át szedhető erős antibiotikum helyett a kúpot-krémet + napi 2-3 gerezd nyers fokhagymát ajánlom pirítóssal. Ez baktérium és gombaölő. Kicsit büdös leszel tőle, de tényleg használ. :)
És a párodat is igenis kezelni kell, mert a gomba sokszor a férfiaknál nem okoz tüneteket, viszont hajlamosak visszafertőzni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!