Torokgyulladással muszáj orvoshoz menni?
az az igazság hogy nem tudok mikor elmenni mert ezen a héten semmiképpen sem hiányozhatok suliból mert nagyon macerás lenne a pótlást intézni, lázas csak 1x voltam, pár napja, azóta csak a nyelés nehéz + fáj a fejem, náthás vagyok és rossz a közérzetem.
Ki lehet ezt valahogy kúrálni itthon is ? Köszi a válaszokat
Ha nincs szükséged hiányzás miatt igazolásra akkor kár orvoshoz menni, ő csak felír feleslegesen kémiai szereket.
Én mióta "felnőttem", vagyis nem anya irányítja ezeket a dolgokat, nem voltam orvosnál megfázás miatt.
ennek már vagy 10-12 éve, azóta fogamzásgátlón kívül más gyógyszert nem vettem be, nagy ritkán 1-1 fejfájás csillapítót (elég erős tud lenni néha nálam).
Ami nálam bevált:
-sok alvás
-gyógyteák ( én ilyenkor mindig bodza, kamilla és borsmenta keveréket iszom), a kakukkfű nagyon jó nyákoldó, ha fullasztó, száraz köhögésed van
-méz
-mivel diák vagy ezt nem javasolnám még, de a pálinka is fantasztikus torokfertőtlenítő. Nem kell nagy kortyokat lenyelni, kb. óránként annyit veszek a számba ilyenkor ami épp, hogy megnedvesíti a szám (kb. 1 cl) és lassan nyelem le. Ez szuperül fertőtlenít, jó ha utána nem eszel, iszol pár percig.
-C vitamin hatalmas dózisban. Ez lehet kapszula is, bár legjobb, ha citromos vizet iszol, narancsot, kivit eszel (ez utóbbinak hatalmas a C vitamin tartalma).
köszi a választ
nincs szükségem igazolásra mert egyetemre járok, de bekéne mennem suliba mert már így is elvagyok havazva. Mézet eszegetem én is, pálinkát annyira nem szeretem, meg pillanatnyilag egyáltalán nem esne jól. Akkor maradok a méznél és a citromnál :)
Azért a forró teákat is próbáld meg, hátha.
Hidd el, én is utálom a pálinkának még a szagát is, de férjem javasolta egyszer és bevált.
Azóta ha van itthon és fáj a torkom, alkalmazom ezt a módszert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!