Veszéllyel jár, ha egy 42 kg-os nő vért ad? Felléphet valamiféle probléma?
Függ bizony! 55 kg alatt nem szokták engedni, nem engedhetik. Ezt a véradás előtti alapos orvosi vizsgálat úgyis "kiszűri". :) Természetesen, hiszen pl. 42 kg-s testtömegből 4,5 deci vért levesznek, arányaiban az már járhat keringési problémákkal. De mondom: vizsgálaton egyből szólnak miatta, nem engednek 55 kg alatt.
Én most ezért vagyok kicsit "hízó" kúrán, mert legutóbb nem értem el az 55 kilót, most áprilisra újból szeretném összekapni magam, másfél éve voltam először és eddig sajnos mégcsak utóljára.
Egyébként dicsérem a szándékodat! :)
20/l
Elnézést, a min. valóban 50, de nagyon sok mindentől függ még az alkalmasság. Én 55 alatt nem érezném biztonságban magam, ezért nálam ez a fix határ. :)
előbbi 20/l
Köszönöm a válaszokat
Mellesleg 160-170 között van a lány és elmúlt 18 éves, de ezek szerint kb 10 kilóval a határ alatt van :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!