Mit ajánlotok megfázásra? Milyen gyógyszer használ?
Ha nem múlik menj orvoshoz....
Ami régi bevált recept,hagymát mixelj össze mézzel cukorral pici vízzel.Ebböl kanalanként egyél naponta többször.
Pont ez az a betegség, amire én nem lennék hajlandó gyógyszert bevenni, ha nincs lázam (maximum köptetőt, nyákoldót). Szerintem felesleges. Illetve, ha nem múlik pár nap alatt, nem lesz jobb, menj majd orvoshoz (én várnék vele). Ő ha kell, majd ad antibiotikumot, ha bakteriális eredetű.
Addig is napi többször igyál mézes-való citromos teát (a mézet és a citromot ne a forró teába rakd; ha a tea iható hőmérsékletű, akkor már rakhatod bele). Egyél fokhagymát, miután már aznap nem mész utcára (a szag miatt, ami igenis van tőle :D :D). Egyél meg pár narancsot, mandarint. Vegyél be multivitamint, és C-vitamint is - de utóbbit ne vidd azért túlzásba.
Jó az infralámpa is, meg az ínhalálás, ha nem félsz, hogy leforrázod magad. Állítólag a kiizzadás is jó, de nekem még sose segített.
A gyógyszerek (mármint az olyanok, mint NeoCitrán, Coldrex) azt csinálják, hogy álmosítanak, leviszik még azt a kis hőemelkedést is, ami keletkezik (amivel gyógyítja magát a szervezet), és csökkentik a tüneteket. Tehát álmos leszel, valamennyire el lesz nyomva a szervezeted védekezése (hőemelkedés elnyomása), és ha sikerül a gyógyszernek csillapítania a tüneteidet, azt fogod hinni, hogy jobban vagy, közben nem biztos. :D
A szervezetednek kell legyőznie a fertőzést (a vírusosat, a bakteriálisra kapsz antibiotikumot, ha nem leszel jobban, és orvoshoz mész), és segítséggel /kúrálod magad/ le is győzi.
De azért, ha lázad lesz, rosszabbul leszel, vagy pár nap alatt se javulsz, menj orvoshoz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!