Lázcsillapítás, mikor és hány foktól?
Figyelt kérdés
Reggel óta 38-39 fokos lázam van már bevettem 3 rubophent az sem használt,
a kéz-láb kombinációs borogatást is próbáltam, attól 2-3 tized fokkal lement a lázam,
igazából rosszul nem vagyok a láztól van egy kicsit fura érzésem de ez máskor is így volt ha lázas voltam, semmim nem fáj, csak köhögök, de akkor is csak egy kicsit érzem a torkom. Ülő fürdőt még nem használtunk...
Anyu olvasta a neten ráadásul, hogy nem mindig és minden esetben kell direkt a lázat csillapítani, hisz a szervezet védekezése közben alakul ki.
2011. febr. 20. 16:30
2/3 anonim válasza:
Láz a szervezet természetes védekezési módja.38C alatt nem is kell csillapítani, csak végezze el a szervezet, ami a dolga.Legfontosabb a bőséges folyadékfogyasztás, egyszerre csak kis mennyiségben. Savanyú, inkább hideg, vagy langyos ital legyen, citromos víz, tea, gyümölcslé. Nem szabad betakarózni, hagyni kell lehetőséget a magas hő távozására. GYÓGYNÖVÉNYEK: lázcsillapításra, a borsos menta, a cickafark, a bodzavirág, az ezerjófű, a hársfa, és a palástfű.
3/3 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen :D
2011. febr. 20. 16:45
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!