Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Mitől vagyok mindenhol teljese...

Mitől vagyok mindenhol teljesen kiszáradva szerintetek?

Figyelt kérdés
A bőröm tiszta száraz sebes néhol, a fejbőröm lerakódásos korpás, a szám egyfolytában ki van száradva. Mitől lehet ez? Iszok eleget nem attól van az tuti, de már nagyon idegesít. Voltam allergiavizsgálaton de semmi olyat nem mutatott ki aminek most lenne a szezonja.
2011. febr. 15. 10:47
 1/10 anonim ***** válasza:

A korpát gomba okozza. Nizorál sampont helyrehoz (patika).

A bőröd jobb esetben a hidegtől ilyen. Rosszabb esetben vitaminhiány vagy éppen túladagolás, vagy valamilyen betegség tünete is lehet - ezeket orvos tudja megmondani.

A bőrödet kenegesd valami zsíros krémmel, a szádat valamilyen ajakírral. (A vádlim olyan szinten kiszáradt, hogy én babapopsikrémet kentem rá, mert semmi testápoló és társai nem segítettek - de az enyém minden tél végén ilyen.)

A sebek hol vannak és milyenek? Nem lehet, hogy nem allergia, hanem ekcéma? Ha bekened, elmúlnak?

2011. febr. 15. 11:00
 2/10 anonim ***** válasza:
Cukorbetegség is lehet.
2011. febr. 15. 11:03
 3/10 anonim ***** válasza:
Igaz!
2011. febr. 15. 11:06
 4/10 anonim ***** válasza:
úgy tudom, hogy vese gondok is tudnak hasonló tüneteket produkálni
2011. febr. 15. 11:12
 5/10 anonim ***** válasza:
Lehet még a hidegtől, ill. a tusfürdődet érdemes lenne átmenetileg lecserélni, mondjuk Baba tusfürdőre, abban szerintem nincs vagy kevesebb a bőrt kiszárító összetevő.
2011. febr. 15. 11:15
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. :) Elocom kenőccsel szoktam kenni a sebeket, utána elmúlik de 1 nap után megint visszajönnek. Dove tusfürdőt használok de ki fogom próbálni a Babát .
2011. febr. 15. 11:33
 7/10 anonim ***** válasza:

Felesleges, a Dove jobb, mint a Baba, és Dove-ról váltottam, mert az elég drága, hát a többi meg sem közelíti.

Az Elocomot viszont ekcémára adják, jól tippeltem. Sajnos az nem is múlik el végleg, csak a tünetet lehet kezelni. És az okát se nagyon tudják megmondani. Viszont ahol ekcéma van, ott gomba is van: gyanús, hogy a fejed is korpás.

Kéne egy átfogó kivizsgálás, mert lehet, hogy van összefüggés, és akkor hiába kenegetsz mindent külön-külön, nem segít.

2011. febr. 15. 11:40
 8/10 anonim ***** válasza:
ui: egész pontosan: A Dove akkor jobb, mint a Baba, ha nem vagy rá allergiás vagy ilyesmi.
2011. febr. 15. 11:41
 9/10 anonim ***** válasza:
Korpás hajra nekem a legjobb:tubusos gyógyszertári sampon olcsó és eddig a leghatásosabb:DETERGENS SULFURATUM FONO 7 PARMA nevű.Ha a bőröd menthetetlenül száraz este fürödj le majd egedj egy kád tiszta vizet és önts bele 1 dl -ter étolajat majd csak simán feküdj bele.Lubickolj egyet hogy a bőrödön elterüljön.Ha ez meg van nem kell alaposan megtörölközni inkább csak felületesen hogy ne töröld le magadról az olajat.Jó tanács erre a célra jelölj ki egy törölközőt amit ilyenkor használsz,tégy ugyanígy egy pizsamával is.Sajnos az olaj illatát nehéz ezekből eltüntetni de ha beválik megéri egy egy darabot erre rendszeresíteni.Száj szárazsággal nem tudok mit kezdeni de én a 100 forintos boltba szoktam venni szőlőzsírt vagy tíz dr bot hogy soha ne legyen hiány belőle .Csak arra figyelek hogy az aktuális ruhám zsebébe mindíg legyen egy.A fürdőt ha lehet úgy próbáld ki ha nem mész utána sehova pl:péntek este és utána otthon vagy hétvégén.Mivel az olajnak van egy bizonyos illata nem biztos hogy társaságba való.Remélem segítettem.
2011. febr. 15. 12:34
 10/10 A kérdező kommentje:
köszi :)
2011. febr. 15. 14:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!