Létezik C-vitamin allergia?
Kizárt! A C-vitamin alapvetően kell az ember szervezetének. Ez majdnem olyan, mintha lenne oxigén allergia. :)
A bevett készítmény egyéb összetevője iránt lehetsz allergiás. Próbáld meg a vegyileg tiszta aszkorbinsavat. (50g-os por, a patikában)
Nekem a C vitamin tablettától piros sebes kiütések vannak az arcomon.Természetes formában semmi bajom. :)
Szóval..igen..előfordul a tabletta valamelyik hatóanyagától is:)
Ugyanígy vagyok. Sok gyümölcsöt is eszem, meg úgy általában tartósítómentes dolgokat, szóval odafigyelek, szemétkaját, húsipari készítményeket nem eszek. Ha c-vitamint veszek, nagy ritán, mindig "kimérőset" szoktam kérni a patikában, 100gramm kb egy ezresbe kerül, sokkal jobban megéri, mint a tablettás 1000mg-os.
Évek óta tapasztalom, hogy ha veszek be, mindegy hogy épp csak kicsit vagy több ezer mg-ot, akkor reggelre, de maximum 1-2 napon belül lebetegszem, köhögök, dugul az orrom, normális megfázás, ami nem múlik könnyen. Nem tudom mitől van. Az, hogy az előjött nátha közben tovább szedem -e a vitamint vagy nem, nem befolyásolja a gyógyulást, ugyanúgy sokáig tart,kipróbáltam.
Allergiát kizárnám, mert ez a por alak vegytiszta, ebben nincsenek a tabletták préseléséhez és színezéséhez használt adalékanyagok, ízesítők. Ja igen, és ez a vitaminbevétel ez nem úgy van, hogy érzem hogy meghűltem, és na szedjünk valamit,(hogy arra foghatnánk a dolgot, hogy nem attól jön elő, hanem csak simán nem használ mikor megfázok) hanem bármikor matatok, pakolok,akár nyáron 50 fokban, kezembe kerül a c-vitamin, és veszek be belőle, és kész, másnap beteg vagyok.
Mitől lehet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!