Létezik olyan hogy parfüm/tusfürdő allergia?
Egy ideje,kb. fél éve,1 éve,időközönként kiütéses/pattanásos (nem tudom eldönteni hogy melyik..olyan mintha pattanások lennének de szerintem nem azok,kis pirosak,de kinyomni nem lehet) lesz a nyakam,majd idővel az arcom is.De mindig a nyakamon kezdődik,és ott több is van.Elég sok :(
Én parfümre gyanakodok(bár akkor arcon hogy jön ki?),viszont jó ideje nem parfümözöm magam,és mégis kijönnek,így most már tusfürdőre gyanakodom.
Bár az is lehet hogy valami teljesen téved,de hát másra nem tudok gondolni.
Mit gondoltok erről?Mit lehetne tenni ezzel?
Egyébként 18 éves vagyok,sosem voltam pattanásos típus,maximum mensi előtt pár nappal 1-2 kijött de ennyi,ha ez számít valamit.
Igen lehetsz a bennük lévő illatanyagokra érzékeny, ami allergiás bőrirritációt vált ki.
Érdemes lenne elmenned egy allergiavizsgálatra, hogy megnézzék milyen anyagra vagy allergiás!
nekem is voltak ilyen kiütéseim de szerencsére elmúlt
szerintem váltsál tusfürdőt és ha az se használ menj le bőrgyógyászhoz
Hú látom nem vagyok egyedül akkor,kicsit megnyugodtam köszi :)
Tusfürdőt hiába váltok..viszont szappannal nem jönnek ki,sőt..csak az meg nagyon szárítja a bőrt,így hosszútávon az sem jó.
Akkor bőrgyógy lesz ebből,köszi mindenkinek,mentek a zöld kezek. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!