Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Hogyan vihetném le a lázamat?

Hogyan vihetném le a lázamat?

Figyelt kérdés

2 napja 37,7-37,9 között mozog. 2-4 óránként veszek be egy algopirint, ahogy éppen ébren vagyok. Megittam egy csomó neocitránt, lezuhanyoztam viszonylag hideg vízzel, vizesruházom magam, de semmi.

Találtam még itthon semicilint, meg augmentint, azokat is szedem, de mint ha óráról órára azt érezném, hogy egyre rosszabbul vagyok.

Holnap melózni KELL mennem. Van valami ötletetek, hogyan verhetnék magamba életet? Úgy szédelgek, mint gólyaf.os a levegőben... elég durva lesz így a jövőhetem :(

2011. jan. 30. 15:03
 1/5 anonim ***** válasza:
az nem annyira vészes láz..és ilyen hőmérsékleten ne ismétlem NE rakj magadra semmi hideget..azt 40 foknál kell nem 37,7 nél.. inkább takarózz be jó melegen, próbálj aludni, éspróbáld a rubophent..de ne vegyél be egyszere sok gyógyszert, nagyob bajt csinálsz..
2011. jan. 30. 15:11
 2/5 anonim ***** válasza:
nem lázad van, csak hőemelkedésed. Nem érdemes mindenféle gyógyszert ész nélkül szedned, pláne 38 C alatt, mert így az immunrendszered sem tud rendesen dolgozni, arról nem is beszélve, hogy túl gyógyszerezed magad, a Neocitránban is van lázcsillapító (Paracetamol). a gyengeség elmúlik, ha nekikezdesz dolgozni.
2011. jan. 30. 15:12
 3/5 anonim ***** válasza:
Láz a szervezet természetes védekezési módja. A vírusok, a baktériumok elleni harcban nagyon jó fegyvere. 38 C fok alatt nem is kell csillapítani, csak végezze el a szervezet, ami a dolga. A mesterséges lázcsillapítással meggátoljuk az öngyógyító folyamatot.Legfontosabb a bőséges folyadék fogyasztás, egyszerre azonban kis mennyiségben. Savanyú, inkább hideg, vagy langyos ital legyen, citromos víz, gyümölcslé, tea.
2011. jan. 30. 15:15
 4/5 A kérdező kommentje:
Rendben, köszi!
2011. jan. 30. 15:16
 5/5 A kérdező kommentje:
Az a helyzet, hogy azóta nem vettem be lázcsillapítót... már 38,7. :/
2011. jan. 30. 18:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!