Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Normális, hogy az orvosom nem...

Normális, hogy az orvosom nem ír fel semmit?

Figyelt kérdés
Előző hét csütörtök óta lázzal kelek, köhögök, fáj a torkom. Hétfőn elmentem a háziorvosomhoz, és azt mondta nem ír fel semmit, mert penicillin érzékeny vagyok. Visszamentem ma, mert megint lázzal keltem, de megint nem írt fel semmit. Szerintem nem normális, hogy majdnem 1 hete lázas vagyok.
2011. jan. 26. 20:03
 1/3 anonim ***** válasza:

Hűtőfürdő, hűtőborogatás.

Vannak fizikális lázcsillapítások is.

2011. jan. 26. 20:12
 2/3 anonim ***** válasza:
Ez abszurd, antibiotikumot kellene kapnod, az sem számít, hogy penicilin érzékeny vagy. van penicilinmentes antibigyó is, én pl legutóbb claritromicint szedtem (nem tudom latinul leírni a nevét, ez csak a kiejtés, ez a penicilin hatásának megfelelő hatóanyag, vannak ebből készült antibigyók). Menj be a sürgősségire, majd írnak ott valamit.
2011. jan. 26. 20:13
 3/3 tilka ***** válasza:

ha vírusfertőzésed van arra nem kell antibiotikum - engem anno pl. minden megfázásnál teletömtek penicilinnel.

Ilyenkor nem árt azért a lázcsillapító és a köptető.

(kollégista koromban egyébként három influenzát kellett mindenféle gyógyszer nélkül átvészelnem, tudom milyen rossz és mind eltartott egy hétig. De ha nem bakteriális akkor jobban jársz, hogy nem kapsz bogyót, legalább megúszod a mellékhatásokat) A felső légúti fertőzések kb. 90 %-a vírus.

Persze ha nem leszel jobban akkor vissza kell menned majd. Nekem amúgy bevált az aszpirin c is.

2011. jan. 27. 22:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!