A suspensio-terpini nevű kanalas orvosság hatásos köhögésre?
Ja ja jó a cuccos, acc nekem nem vált be pedig már acc600 ast is vettem hátha, na így lett belőlle ez a fura lötty.
Ne adj orvosságokat kisgyereknek ahogy itt össze vissza irogatják, "szerintem így szerintem úgy" mindenki a saját életével játszon, a félrekezelésnek, meg nem gyógyulásnak szövődményei lehetnek. Az orvos ingyenes ezért fizetjük a TB-t. Gyerekekkel ne kisérletezz vidd el orvoshoz, elvégre azért vannak.
Suspensio terpini (Susp. terpin.)
Expectorans. Váladékfolyósító. ,
Javallat: A légutak hurutos megbetegedései.
S.: Használat előtt felrázandó! Hűvös helyen tartandó!
Felhasználhatósági időtartam 1 hónap.
Megjegyzés:
5 ml készítményben mintegy 0,1 g terpin van. Szükség esetén a készítmény a következő ízesített változatban is rendelhető: Terpinum 1,5 g; Mucilago hydroxyaethylcellulosi 30,0 g; Sirupus auranti vei Sirupus rubi idaei 40,0 g; Solutio conservans 1,0 g; Aqua destillata ad 100,0 g. Az ízesített változat 24 g szacharózt tartalmaz. A terpin
szokásos egyszeri adagja/napi adagja
Felnőttnek 0,20-0,50 g/0,60-1,50 g
3 évesnek 0,10 g/0,30 g
6 évesnek 0,15 g/0,50 g
9 évesnek 0,25 g/0,75 g
12 évesnek 0,30 g/1,00 g
15 évesnek 0,40 g/1,20 g
Hatóanyagok:
Terpinum: Bronchus szekréciót fokozó expectorans.
Mellékhatás: Hányinger3, hányás3, abdominalis fájdaloma jelentkezhet.
Forras: [link]
Ez olyan váladékoldó -
(Nem barna, hanem olyan halvány fehéres)
Inkább a váladékot szakítja föl -
De jó köhögésre is -
Hűtőszekrényben tartandó.
Felhasználhatósági időtartam 1 hónap.
Alkalmazással kapcsolatos fontos tudnivalók
Használat előtt felrázandó.Az ízesített változat 24 g szacharózt tartalmaz.Szokásos adagolás
felnőtteknek és 15 év feletti serdülőknek: naponta 3-szor 5 ml. 9-15 éves gyermekeknek: naponta 3-szor
4 ml. 6-9 éves gyermekeknek: naponta 3-szor 3 ml.
Ellenjavallat
Az alábbi esetekben Önnél nem alkalmazható a készítmény
Terhesség, szoptatás, a készítmény összetevőivel szembeni túlérzékenység,6 év alatti életkor.
Lehetséges mellékhatás
Ha Önnél bármelyik, alább felsorolt vagy egyéb mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát
vagy gyógyszerészét.
Hányinger, hányás, hasifájdalom jelentkezhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!