A suspensio-terpini nevű kanalas orvosság hatásos köhögésre?
Figyelt kérdés
Mellékhatása lehet?Ez köptető?Mert igazából nekem elég száraz a köhögésem,de ezt irták föl.2009. jan. 26. 14:40
1/18 anonim válasza:
Én minden megfázásnál, torokfájásnál/gyulladásnál ilyet iratok vagy ír magától az orvos és azt modnja jó, de mivel kiskorom óta ezt "eszem" nem tudom, hogy hat-e de ártani nem árt az biztos :) Ha meg nem használ vagy használ nem veszítesz vele semmit ;-)
2/18 A kérdező kommentje:
Én még sose kaptam.:-) Köszi a válaszod!
2009. jan. 26. 20:02
3/18 anonim válasza:
Ez a gyogyszer nagyon jó száraz köhögésre,mivel nem köptetö hanem hurutoldo.Tehát segit a száraz köhögést feloldani.Mellékhatása nem ismert.Agyogyszer mellé tanácsos sok-sok folyadékot inni,ezzel elö segited a gyogyszer hatását.Ha esetleg nem vállna be ajánlanám az ACC200-at.
4/18 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a te válaszodat is!Már nincs olyan légszomjam se mint tegnap.
2009. jan. 27. 11:11
5/18 anonim válasza:
Kérdésem lenne, de ide tartozik. Szóval ilyen "finomságot" írt fel nekem a dokim, adhatom a 7 éves lányomnak is? A gyerekorvos nem írt fel semmit, ennek ellenére továbbra is köhög. Megjegyzem, hogy olyan a köhögése, mint az enyém, tehát jó lenne rá neki ez a gyógyszer.
6/18 A kérdező kommentje:
Hát ahogy az első válaszoló írta,ő kiskorától kapja...3szor 5 ml-t szerintem kaphat,de kisgyereknek meg lehet próbálni a Lándzsás útifű vagy a Stodal szirupot is.Te is száraz köhögésre kaptad?
2009. jan. 27. 14:00
7/18 anonim válasza:
A lándzsás útifű, nem jött be. :P A köhögésünk száraz ill. gyakran hurutos. Mint írtam a háziorvosom erre írta fel ezt a gyógyszert nekem. Azt mondta, hogy a sinecodot ne szedjem, helyette írta ezt. A lányom is sicecodot kapott, csak szirup formájában.
8/18 anonim válasza:
Az én fiam asztmás,a köhögésére vagy a suspensio terpinit vagy acc200-at granulátum formában szokott felirni.Aterpiniböl nyugodtan adhatsz neki napi 4-szer egy teás kanálnyit.De én is hangsulyoznám a sok folyadék fogyasztását elösegiti a köhögés felszakadozását.
9/18 anonim válasza:
Bocsi az offért, ezt kaptam én is köhögésre. A kisbabám 2 hetes, és szoptatom. Akkor is lehet ezt inni? A patikus szerint igen. Nem adtak hozzá papírt, így még utána sem tudok olvasni.
10/18 anonim válasza:
Szerintem szoptatás alatt is szedhető, mert terhesség alatt is (sőt, azt hiszem terhesség alatt ez az egyetlen, amit felírnak).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!