Mi lehet ez a hólyag a számon?
Figyelt kérdés
Már kiskorom óta legalább évente jön valami a számra, ami olyan mint a herpesz. Azt tanultam bőrgyógyászat órán, hogy kizárólag csak annak lehet herpesz vírusa, aki kiskorában megkapta a bárányhimlőt. Én nem kaptam meg, tehát nem lehet herpeszem. Kis hólyagcsákból áll, amik elkezdenek gennyedzeni és nőni. 5-6 nap alatt elmúlik, de idegesít hogy nem tudok vele mit kezdeni, és mindíg visszajön.2010. dec. 28. 11:35
1/11 anonim válasza:
szia
Én nemvoltam bárányhimlős és mégis előszokott jönni a herpesz a számon.Ha nemtudod miis az a hólyag a szádon inkább menny orvoshozz és ő tud segíteni.De ha olyankor mész dokihozz mikor kiburjánzik a szádon esetleg még gyogyszeresen visszais tudják folytani és nemjelentkezik minden évben.
2/11 anonim válasza:
Nekem is volt ilyenem, elmentem vele a bőrgyogyóba, írtak rá egy kenőcsöt, amit a patikában kikevertek, attól elmúlt. Nem tudom mi volt, mert csodás egészségügyünkre oly jellemző módon ezt nem osztották meg velem, illetve mikor rákérdeztem, latinul válaszoltak -.-
3/11 anonim válasza:
Semmi köze a herpesz vírusnak a bárányhimlőhöz. Általában gyerekkorunk óta ott él a szervezetünkben a herpesz, de van, aki felnőtt korban kapja el. Úgyhogy a tünetek alapján neked herpeszed van. Ha nem hiszed, menj majd el vérvételre és nézesd meg külön Herpes vírusra. Ha nem is friss a fertőzés, hanem régi, akkor is kimutatja.
4/11 A kérdező kommentje:
Doktornő mondta, hogy köze van a bárányhimlőhöz! Ha gyeremek koromban nem volt, akkor egyszerűen NEM LEHET herpes.
2010. dec. 28. 19:36
5/11 anonim válasza:
Szerintem is herpeszed lehet. Nekem nagyon sűrűn volt, az orvos tavaly márciusban felírt egy Isoprinosine nevű immunerősítő gyógyszert, több, mint másfél évig nem volt. Most jött ki karácsonyra :S
6/11 anonim válasza:
Csinaltass vervetelt, meg fogsz lepodni az eredmenyen. A doktornot meg nem ertem, miert mondhatta, mert nem igaz, ez teny, nem vitatkoznek.
7/11 anonim válasza:
Hát a herpesz és a bárányhimlő tényleg nem függ össze, én 16 évesen kaptam el a bárányhimlőt, de előtte többször volt herpeszem (azzal kezeltek és el is múlt), valamint azóta is, változatlan formában többször kijött már.
8/11 Dilettáns döggomba válasza:
Ne haragudj, de nagyon buta az orvosod orvos létére! :O Semmi köze a kettőnek egymáshoz. A herpesz egy vírus, és fertőző. Ha voltál bárányhimlős, ha nem, kapsz egy csókot egy herpeszestől, és kapsz vele vírust is. Párom is herpeszes, pedig soha nem volt semmilyen himlője.
9/11 A kérdező kommentje:
Nem az orvosom, hanem egy bőrgyógyász tanár egy műkörmös iskolában. Mindenesetre utánna jártam. Herpes Simplex-em lehet akkor is ha nem voltam bárányhimlős. De herpes osterem csak akkor lehet ha volt. És voltam másik bőrgyógyásznál. és egyébként igen: herpesz :D
2011. jan. 11. 16:39
10/11 Dilettáns döggomba válasza:
Igen, de a Herpes Zoster az övsömör okozója. Ami a szádon van, az Herpes Simplex (na meg az lehet a láb között is). Egyiket se szeretném. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!