Tényleg nem létezik a földön immunerősítő hatású anyag?
Mert egy doki itt ezt állítja!
Nem tudom, ki hogy van vele, de ennek a saját tapasztalatom is ellentmond. Hogy lehetne egy ilyen életellenes és nagyszájú dokinak válaszolni?
Önmagában, ha pl. egy C-vitamin csak placebo hatást adna, ami ugye tudjuk, hogy nem igaz, akkor is jelentősen emelné egy súlyos állapotban lévő ember túlélési esélyeit, hát még ha valóságos pozitív hatása is van.
Például úgy hogy felmész a PubMedre, és keresel egy olyan cikket, ami igazolja placebó kontrollált duplavak tesztekkel, hogy X anyag erősíti az immunrendszert.
Az a baj, és erre a doki is utal, hogy az immunrendszer nem egy egydimenziós dolog, ami erős, illetve gyenge. Komplex sokféle sejtből, fehérjéből álló rendszer. Nem olyan, hogy megtekersz egy gombot, és máris erősebb lesz,
és minden szép és jó.
A probléma, hogy egy betegségnek nem triviálisan az az oka, hogy gyenge az immunrendszer. Az betegség tüneteinek zöme maga az immunválasz. A láz, az orrfolyás.
Gondolj bele mennyire értelmes az immunrendszer erősítése, mint koncepció egy allergiás, vagy autoimmun betegség esetén.
Persze, aláírom, hogy a betegségek okai sokrétűek és gyakran mindenféle külső hatások, vagy belső elváltozások (melyek örökölhetőek is) okozzák.
De állítom, hogy a betegségek nagy százaléka - hanem a túlnyomó többsége - a gyenge immunrendszernek is köszönhető. Saját és rengeteg más ember tapasztalata! És az a meglepő, hogy mind egybevág az enyémmel.
A doki önmagát hazudtolta meg különben. Elismerte, hogy az általa favorizált kezelés "gyengíti az immunrendszert". De ezt mire alapozza, ha amúgy megkérdőjelezi az immunrendszer erősség mérésének a tudományosságát és lehetőségét?
Saját példámat hozom fel bizonyítéknak.
Korábban rengeteg betegségben szenvedtem. Orvostudomány által nem gyógyítható betegségekben. Reuma, asztma, hepatitis C (ez utóbbival orvos fertőzött meg) és még sok más. Olyan érzékeny voltam, ha már ránéztem a hídégvízre torokgyulladást kaptam.
Az egész orvostudomány iránt megingott a bizalmam kb. 25 év szenvedés után.
Találtam egy növényt, aminek hatóanyagi az immunrendszer tökéletes működését biztosítja. Több mint 10 év tapasztalat után elmondhatom, hogy ez a növény immunitásomat tökéletessé tette.
Megszüntetett minden betegségemet! Egészséges vagyok!!!
"Elismerte, hogy az általa favorizált kezelés "gyengíti az immunrendszert"."
Igen, vagyis bizonyos tüneteket megszűntet. Az immunrendszer túlműködése az oka számtalan tünetnek, betegségnek. De itt célzott az immunrendszer bizonyos elemeire ható elnyomásról illetve erősítésről van szó. Először is azt lenne jó tudni, hogy az a tünet, amit kezelni akarunk éppen melyik irányban van az optimumtól.
Az általa említett szteroidok gyulladáscsökkentő hatásúak. Senki nem mondja azt rájuk, hogy ez itt egy immungyengítő szer.
"Saját példámat hozom fel bizonyítéknak. "
Elhiszem. De mire. Beteg voltál, meggyógyultál. Ennyi. (Persze nagyon örvendetes) Hol jön be a képbe az immunrendszer állapota, erőssége? Amit te említesz, zömmel autoimmun jellegű betegségek. Így immunerősítő helyett a még nehezebben megfoghatóbb immunoptimalizáló lenne a helyes kifejezés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!