Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Mekkora az eséllyel betegszik...

Mekkora az eséllyel betegszik meg az ember egy fertőzött kullancs által?

Figyelt kérdés
Hétfőn délben sikerült összeszednem egy kullancsot, amit egy csipesszel akartam kiszedni másnap délután. Természetesen beszakítottam a fejét, így orvos csipegette ki, amit a bőrben hagytam. Nem vagyok beoltva.
ma 04:45
 1/5 anonim ***** válasza:
Engem kifejezetten szeretnek a kullancsok, mindenévben legalább 50-60 belémmászik, kb 40 éve. Eddig KÉTSZER volt fertözesgyanus a helyzet, de gyógyszert szedve nem lett belöle semmi.
ma 07:19
 2/5 anonim ***** válasza:
0%
50-50. Vagy-vagy.
ma 07:30
 3/5 A kérdező kommentje:
#1 Köszi!
ma 09:06
 4/5 anonim ***** válasza:
Magyarországon a kullancsok 5–20%-a hordozza a Lyme-kórt okozó baktériumot. A kullancsencephalitis (agyvelőgyulladás) vírusát jóval kevesebb, 0,1–1% közötti arányban hordozzák.
ma 11:22
 5/5 anonim ***** válasza:

Lyme-kórral viszonylag kis eséllyel fertőz meg a kullancs, ha 24 órán belül eltávolításra kerül. Az encephalitissel kevesebb idő alatt is meg tud fertőzni, de arra van oltás.

A fej (ami valójában csak az állkapocs, mert pókszabású lévén a kullancsnak nincs különálló feje) nem fertőz, azzal nem kell csinálni semmit, pár nap alatt kilökődik, ha bent szakad.

ma 14:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!