Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Csalánkiütésre milyen gyógymód...

Csalánkiütésre milyen gyógymód van?

Figyelt kérdés
Jártam már bőrgyógyásznál, de semmit nem használt. Szedtem Erolint, Claritint, Xzyzalt, kaptam kenőcsöt, mosdó kenőcsöt is, de egyik sem használt. Fizikai csalánkiütésem van ami akkor jön elő mikor az erek tágulnak (melegem van, futok, biciklizek, szinte mindíg -.-) Nagyon szeretnék már megszabadúlni tőlle. 2010 februárjában kezdődött, nyáron elmúlt, de most 2 hónapja megint visszajött!
2010. nov. 10. 18:43
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Mikor nekem volt én kalcium ampullákat kaptam
2010. nov. 10. 18:52
 2/11 A kérdező kommentje:
az sem használt semmit :S
2010. nov. 12. 15:05
 3/11 anonim ***** válasza:
Én hasonló problémától szenvedek évek óta, de kb. fél éve kaptam egy kis kütyüt, ami segít a gondomon. Ráadásul én még rettenetesen viszkettem is a kiütés mellett. Ez az: [link] . Tablettában anno még a Merzin vált be legjobban.
2010. nov. 12. 16:44
 4/11 Dr. Dav ***** válasza:

Tudok ajánlani pár gyógyszert, próbálja meg őket (egyszerre csak egyet szedjen!!) sorban.

A csalánkiütésre 3-féle gyógyszert írhatunk fel:

-Systemas antihistamint: Ezek közül próbálja meg az Alerid filmtablettát vagy a Parlazin filmtablettát

-Bőrlágyító/védőanyagokat: Suspensio zinci oleosa szuszpenziót próbálja ki

-Viszketés elleni szerek: Psilobalzsam gélt próbálja ki.

Remélem, a fent említettek valamelyike használni fog!

Jobbulást kívánok, kérem, számoljon be az eredményekről!

2010. nov. 12. 18:09
 5/11 A kérdező kommentje:
Nekem kiütés annyira nem látható. Mikor előjön akkor is 10-15 perc múlva el is tűnik, ilyen piros folytok jönnek elő csak, de nagyon viszketnek.
2010. nov. 13. 15:43
 6/11 A kérdező kommentje:

Dr. Dav: Azokkal a gyógyszerekkel az a baj hogy mindegyikbe cetirizin a hatóanyag és olyat már próbáltam, de nem hatottak. Hallottam olyanról hogy szteroidot adhatnak még és az jó. Erről mi a véleménye?

És kis koromba voltam máj beteg majdnem belehaltam, attól nem lehet?

2010. nov. 13. 15:47
 7/11 Dr. Dav ***** válasza:

Ha számításba veszem a korábbi májbetegséget, akkor olyan gyógyszert ajánlok, ami nem terheli meg a máját, ami májbetegeknek is adható, ezek hatóanyaga szinte kizárólag cetirizin vagy cetirizin-vegyület. Két kivétel van vény nélkül forgalomban: a Xyzal, amivel már próbálkoztak a kollégák, illetve a Fexofenadin Sandoz 180 filmtabletta, ennek kipróbálását ajánlom.

Kérem, jelezzen, bevált-e. Szteroidot csak erősen indokolt esetben adunk, nem tudom, mennyire súlyos az Ön állapota, és csak előzetes vizsgálatok sora után, illetve, ha kipróbáltuk az összes nemszteroid gyógyszert, de hatástalanok voltak. Ha a Fexofebadin sem válik be, esetleg szóba jöhet egy gyenge szteroid, ennek mellékhatása csak ritka esetben van. Csak receptre kaphatóak.

Jobbulást kívánok, kérem, privátban számoljon be az eredményről!

2010. nov. 14. 15:17
 8/11 A kérdező kommentje:
Jövőhét szerdán megyek a bőrgyógyászhoz (megint) és remélem ott is tudnak segíteni! Köszönöm a segítségét, írok ha van valami változás!
2010. nov. 16. 19:13
 9/11 Dr. Dav ***** válasza:
Mi újság? Mit tudott mondani a bőrgyógyász?
2010. nov. 27. 15:47
 10/11 A kérdező kommentje:

Betegség miatt nem rendelt sajnos =(

Holnapra van időpontom :)

Megírom majd hogy mit mondott :D

2010. nov. 29. 17:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!