Az iskolába mentem le a lépcsőn húztam a kezemet a falon és kiált egy szög és én nemvettem észre és a szög egy csomó bőrt le vitt a kezemről és vérzett mint állat..és nemfigyeltem hogy rozsdás e a szög hanem szaladtam le lemosni és ha holnapra bedagad megyek tetanuszra..
2010. nov. 10. 18:11
1/9 anonim válasza:
mindenképpen menj tetanuszra!!!
de miért nem még ma mentél?:S
amugy igen jobban fáj mint 1 simar injekció, utána borogatni kell, meg picit érzékenyebb lesz a helye.
de inkább ez mint a vérmérgezés
2010. nov. 10. 18:16
2/9 anonim válasza:
Nekem nem fájt mikor beadták. Engem kutya harapott meg és addig kérdeztem az orvostól, hogy fog-e fájni (nagyon félek a tűktől :D), hogy szinte észre se vettem mikor beadta :D
Fiatal nő orvos volt amúgy.
16/l
2010. nov. 10. 18:20
3/9 A kérdező kommentje:
De nem annyira sok bört vitt le.És alkohollal fertőtlenitettem amint hazaértem.De nemakarok tetanuszra menni.Bármit csak azt ne..
2010. nov. 10. 18:20
4/9 anonim válasza:
Beadáskor nem fáj jobban, mint bármelyik másik oltás, másnap lesz izomlázszerű fájdalom, és hőemelkedés lehetséges.
2010. nov. 10. 18:33
5/9 anonim válasza:
A tetanusznak az a tünete, hogy az ember egész teste görcsbe rándul, nem pedig az, hogy a sebbel történik valami "extrém".
Amúgy mély (pl. szúrt) és lehetőleg földdel szennyezett seb kell neki, nem hiszem, hogy a te karcolásod ezt indokolná.
Arról nem is szólok, hogy általában 21 éves korig véd a DiPerTe oltás (diftéria, pertusszis és tetanusz ellen véd) és emlékeztetőt ettől korábban csak súlyosabb sérülések esetén adnak.
2010. nov. 10. 19:13
6/9 anonim válasza:
maga a szuri nekem egyáltalán nem fájt... viszont utána pár napig azon az oldalon ahova beadták alig bírtam ülni, feküdni...
2010. nov. 10. 19:21
7/9 anonim válasza:
Ha vérzett az jó,mert kimossa a szennyeződést,de nem 100%osan.Én ilyen esetben ülök a kocsiba,és adatom be a tetanuszt akár sürgösségin.Sosem fáj nekem se akkor se utána,max 1 napig feszitő érzés volt de semmi extra.
Hqa B vitamin kell,azt is abban adatom be,nem gyogyszerezgetek :)
2010. nov. 10. 20:04
8/9 anonim válasza:
Nem akarok tetanuszt kapni bármit csak azt ne. Te amikor a suliban kaptok oltádst akkor is szoktál amúgy meg nem egy nagy valami nem tom fiú vagy letolod a gatyát kicsit megszúrnak és kész vagy jó utána rossz lesz egy kicsit de inkábbaz minta vérmérgezés akkor több szurit kapsz na tehát gondolkozz és ird meg mire jutottál de most irány az orvos le a gatyát megyszúr és kész vagy nem fog fájni én 11-vagyok de ha én letttem volna ilyen azonnal mentem volna ténleg te hány éves vagy és fiú vagy egy szép hölgy
2010. nov. 11. 18:53
9/9 anonim válasza:
Ja az még kimaradt, hogy én fiú vagyok egyszer én is hasonló helyzetben voltam csak én itthon szüleim nem voltak itthon én is játszottam és belakadtam egyszögbe ami rozsdás volt lemostam a sebet vettem fel tiszta alsót és mentem orvoshoz kitisztította kaptam szurit (tetanuszt) és mire a szüleim hazaértek én már otthon voltam elmondtam hogy mi volt velem és büszkék voltak rám, hogy egyedűl mentem el pedig akkor még csak 9-éves voltam úgyhogy neked is ajánlom, hoyg menj el egy kis tűszúrás semmiség a vérmérgezéshez képest. Amúgy te félsz a szuritól mert én nem semmi az kis szúrás az egész
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!