Valakinek hasonló MRI eredménnyel szklerózis multiplexet diagnosztizáltak?
25 éves nő vagyok, nem régen kórházban voltam alsó végtag, zsibbadás-bénulás és érzéskieséssel, utána a bal karom és érintett lett és a másik lábam is legyengült ez volt a hónap elején azóta már nagyjából tudok velük járni de egyáltalán nem olyan mint volt.
Novemberben volt egy MRI amin találtak néhány gócot, a mostanin találtak még többet de mégis azt mondták hogy nem SM, hanem konverzios zavar, ami azt jelenti hogy a lelki gondok testi problémakban nyilvánulnak meg ezt azért hiszik mert az elmúlt időszakban volt néhány epilepsziás rohamom, de az EEG negatív lett. Az epilepsziás rohamok lehetnek stressz eredetűek de a végtag bénulást nem hinném.
Itt az MRI eredményem:
Siemens Magnetom Verio 3 Tesla
A koponyáról T2 sagittalis, DIR 3D, T2 blade, diffúzió és T2 dark fluid axialis, T1 coronalis, síkú felvételek készültek.
Digitális archiválás történt
Előző vizsg. összevetve 2024. 11. 19.
A supratentorialis gócok száma és mérete lényegesen nem változott. A jobb frontalis kamraszarv előtt egy 6 mm-es, a jobb kamratest felett egy 5 mm-es, jobb occipitalisan egy szintén 5 mm-es, bal occipitalisan egy 4 mm-es demyelinisatios góc megfigyelhető. Egyebekben status idem Diffusios gátlás nem látható.
A liquor(agyviz) vizsgálat negatív lett.

MR leleten a sklerózis multiplex van beutaló és végdiagnózisnak is, de utána tartottak egy megbeszélést amin megnézték a gócokat és úgy döntöttek az orvosok,hogy nem SM.
A zsibbadás nagyon kellemetlen érzés volt,nem tudtam mozgatni először annyira a lábam az izmom megfeszült nem tudtam hajlítani a térdem és nyújtott helyzetben 1-2cm tudtam elemelni súlyos alsóvégtagi bénulás van a zárójelentésben.
Csak koponya MR volt,először szerettek volna egy gerinc MR-t is,de valamiért annyiban maradt.

Azt nem mondták, hogy akkor mitől lettek gócok. De ilyen rövid időn belül ennyi új góc nagyon aggasztó számomra és szeretném hogy minél hamarabb jöjjenek mi baj mert valamikor nem vissza fordítható a shub.
Miért tartott 6 évig?

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!