Igaz-e, hogy a karikás szem a vashiány jele is lehet?
Azt tudom, hogy a fáradtságtól mindenkinek karikásak a szemei. De volt egy osztálytársam 2 éve, akinek vashiány miatt volt elvileg olyan és gyógyszert is szedett.
Nekem az a problémám, hogy már nekem is ilyenek a szemeim folyton, pedig 11 órát alszok naponta...
Vélemények?
én is fáradt vagyok, sokat tudok aludni, főleg nappal ha tehetném, és lilás a szemem alja, amugy fehér vagyok, sápadt
meg gyakran van hányingerem is, gyxengének érzem maga, kajálás után is lefáradok és rosszul vagyok ha nem fekhetek le, még a mellkasom is nehéz kicsit
mintha a szívem lenne fáradt
Voltam orvosnál már, igaz nem emiatt, de csak d-vitamin hiányom volt, arra szedek is gyógyszert.
Csak arra lennék kíváncsi, hogy hogyan lehetne hatásosan eltüntetni a karikákat?
Írtam, hogy NEM FÁRADTSÁG miatt van, mert napi 11 órát alszok.
Azért emeltem ki most is, hogy ne azt írjátok, hogy ki fáradt, mert nem ez téma.
A sötét karikák hátterében genetikai adottságok is állhatnak, s vérszegénység, szívprobléma, vitamin-, vashiány vagy allergia is szóba jöhet, mint kiváltó tényező.
A finomabb vér-, és nyirokerecskék keringése sok esetben akadályozott. Természetesen alváshiánytól, toxikus terhelésektől (alkoholfogyasztás, dohányzás), egészségtelen életmódtól is sötétebbé válhat a szemek alatti bőr.
Egyes esetekben pedig a túlságosan vékony bőr miatt lehet látni a vérerek, bőrt sötétítő rajzolatát. Előfordulhat, hogy az intenzív napozás a felelős a túlzott pigment-termelődésért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!