Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Igaz-e, hogy a karikás szem a...

Igaz-e, hogy a karikás szem a vashiány jele is lehet?

Figyelt kérdés

Azt tudom, hogy a fáradtságtól mindenkinek karikásak a szemei. De volt egy osztálytársam 2 éve, akinek vashiány miatt volt elvileg olyan és gyógyszert is szedett.

Nekem az a problémám, hogy már nekem is ilyenek a szemeim folyton, pedig 11 órát alszok naponta...

Vélemények?

2010. nov. 8. 19:38
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
LEHET vashiány is, de lehet kialvatlanság, túl sok alvás, söt alkati dolog is. Menj el orvoshoz, ha zavar, csináltass egy vérképet, és akkor megtudod, hogy van-e vashiányod. HA viszont alkati, akkor nem tudsz semmit sem tenni ellene.
2010. nov. 8. 19:42
 2/8 anonim ***** válasza:
95%

én is fáradt vagyok, sokat tudok aludni, főleg nappal ha tehetném, és lilás a szemem alja, amugy fehér vagyok, sápadt

meg gyakran van hányingerem is, gyxengének érzem maga, kajálás után is lefáradok és rosszul vagyok ha nem fekhetek le, még a mellkasom is nehéz kicsit

mintha a szívem lenne fáradt

2010. nov. 8. 19:43
 3/8 A kérdező kommentje:

Voltam orvosnál már, igaz nem emiatt, de csak d-vitamin hiányom volt, arra szedek is gyógyszert.

Csak arra lennék kíváncsi, hogy hogyan lehetne hatásosan eltüntetni a karikákat?

2010. nov. 8. 19:44
 4/8 A kérdező kommentje:

Írtam, hogy NEM FÁRADTSÁG miatt van, mert napi 11 órát alszok.

Azért emeltem ki most is, hogy ne azt írjátok, hogy ki fáradt, mert nem ez téma.

2010. nov. 8. 19:45
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a 11 óra túl sok, és azért karikás - napi 8 óra mindenkinek elég, aki már nem pici gyerek.
2010. nov. 9. 07:00
 6/8 anonim ***** válasza:
nekem nem leég 8 óra, ha kevesebbet alszom fáradt vagyok, rosszúl vagyok, ha többet alszom jól érzem magam, de nyuzott vagyok persze utána. és nappal jobban alszom mint éjjel, akármilyen műszakban is melózom.
2010. nov. 10. 17:03
 7/8 anonim ***** válasza:
2010. nov. 18. 20:19
 8/8 anonim ***** válasza:

A sötét karikák hátterében genetikai adottságok is állhatnak, s vérszegénység, szívprobléma, vitamin-, vashiány vagy allergia is szóba jöhet, mint kiváltó tényező.

A finomabb vér-, és nyirokerecskék keringése sok esetben akadályozott. Természetesen alváshiánytól, toxikus terhelésektől (alkoholfogyasztás, dohányzás), egészségtelen életmódtól is sötétebbé válhat a szemek alatti bőr.

Egyes esetekben pedig a túlságosan vékony bőr miatt lehet látni a vérerek, bőrt sötétítő rajzolatát. Előfordulhat, hogy az intenzív napozás a felelős a túlzott pigment-termelődésért.

2010. nov. 18. 20:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!