Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Akinek volt már homlok- vagy...

Akinek volt már homlok- vagy arcüreggyulladása, el tudja mondani, hogy mit érzett és hogy gyógyult meg végül?

Figyelt kérdés

5 hete kínlódok, sima lázas influenza szövődményeként alakult ki. Nekem bal oldalon van.

Nem tudom, hogy miért, de most az van, hogy a szokásos helyen, a bal szemem fölött fáj és nyom úgy, hogy már szédülök. A bal szemem is ki akar jönni, mögötte nyomást érzek. És most továbbterjedt a két szemöldököm közé ez a nyomásos fájdalom, ha csak hozzáérek, akkor is úgy fáj, hogy besz@rok.

Köhögni csak akkor köhögök, ha fentről lefelé csurog ez a váladék, ami amúgy büdös, de megállt, mert már csak vízszerű jön néha. A büdöset akkor érzem, ha megmozdul a fejemben a váladéktömeg, amúgy azt érzem, hogy már nem távozik magától, be van tokosodva, és fáj.

Lázam egyik nap van, másik nap nincs.

Több antibiotikumkúrán vagyok túl, épp most hagytam abba a sokadikat.

Mindenféle köhögés elleni gyógyszerrel el vagyok látva, amikor nem is köhögök, csak akkor, amikor megindul a váladék, de már egyre ritkábban.

Most balra nem tudok nézni, csak teljes testtel. Megyek neki mindennek, ami bal oldalon van (mert nem fordítom a fejem. Lenézni se tudok, csak fixáltan tartom a fejemet)

Többször voltam orvosnál, eddig se a háziorvos, se a fül-orr-gégész nem látta indokoltnak még a sima röntgent se, pedig 2 hétig voltam egyfolytában minden nap 39 fok lázzal.

Most egyik nap 38 fok van, másik nap hőemelkedés.

Nektek hogy ért véget, ha volt ilyenetek, mert én nem látom most a végét.

jan. 28. 20:23
 1/9 anonim ***** válasza:

Nekem amikor homloküreggyulladæsom volt, semmi baja nem volt a szememnek, nem volt ott nyomás, nem akart "kijönni". Viszont az egész homlokom, főleg kétoldalt a halántékom nagyon fájt. Fájt, ha oldalra fordítottam a fejem. Az orrváladékom nem volt büdös, csak csúnya sárga. Az segített, hogy a fejem gőzölgő, sós víz fölé tartottam napi 3x 20 percig. Ekkor a gyulladás ráment a torkomra, de az sokkal jobb volt, megszűnt az a szörnyű, mozgásra jelentkező fejfájás.

Szerintem menj dokihoz, a büdös váladék és szemnyomás durva tünet, nehogy agyhártyagyulladás legyen.

jan. 28. 21:16
 2/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm, hogy válaszoltál!

Az agyhártyagyulladás nem hátul fáj, tarkóban? Nekem még a gyerekorvosom tanította meg kamaszkoromban, 25 évvel ezelőtt.

jan. 28. 21:27
 3/9 anonim ***** válasza:

Arcüreggyulladás amikor fújod, de végig dugult érzet van. Be van dagadva az orrod légcsatornád végig, mintha egy úszógumi fel lenne fújva benn és nem férne el. És ön belőle a zöld szötyi, szagot vagy érzel vagy nem

Úgy horkolsz mint egy mopsz

jan. 28. 21:42
 4/9 A kérdező kommentje:

Igen, ilyen is van néha, de nem mindig. Súlyosabb ez a homlokos-szemes tünet.

És random megindul mostmár egy átlátszó folyadék, szintén csak a bal orromból, a büdös meg bent marad, jó mélyen, hátul.

jan. 28. 21:44
 5/9 anonim ***** válasza:
Ha nem minding, az takony. Ha végig, az az arcüreg szöveteinek a duzzanata.
jan. 28. 21:48
 6/9 anonim ***** válasza:
Gyerekkoromban volt arcüreg. De erős influenzás tüneteken kívül semmit nem éreztem.
jan. 29. 07:45
 7/9 anonim ***** válasza:

Nekem sokszor volt arcüreggyulladásom, a legsúlyosabbkor valóban ez a rettenetes dugulásérzés volt, nyomásérzés mindkét oldalon az arcüregem fölött. Annyira fájt és lüktetett kétoldalt az arcom, hogy nem tudtam aludni sem a fájdalomtól, szinte ülve aludtam. Emellé a felső fogsoromnál a rágófogaim annyira fájtak, mintha egész éjszaka egy fadarabot szorítottam volna, nem tudtam rágni. Kisugárzott az egész hátra a rágóizmaim felé, szinte szájzárat kaptam. Emellé rettenetes fejfájás is társult, minden orrfújásra, amikor a nyomás megemelkedett a fejemben, borzasztó lüktetés a fejtetőmben. Mindkét orrnyílásomból masszívan véres, zöld váladék ürült, lázam nem volt, antibiotikum-kúra segített.

Most rá 3 héttel influenzás lettem, és persze ismét ráhúzódott a bal arcüregemre. Most antibiotikum nélkül próbálok gyógyulni, a háziorvosommal konzultáltam.

-Napi 2-3x Mometazon orrspray- ez segített a legtöbbet, lehúzta a duzzanatot a nyálkahártyán

-Inhalálás többször kamillateával

-Sós vizes orröblítés, vagy tengeri sós orrspray használata naponta többször

-Infralámpával az arcom melegítése.

A te tüneteiddel mindenképpen fül-orr-gégészhez mennék vissza. Lehet, hogy fel kell szúrni az arcüreget és átöblíteni, ha lázas vagy, meg nem tudom hány antibiotikumon túl vagy, nem játék.

jan. 29. 13:25
 8/9 A kérdező kommentje:
Nem akarom felszúratni, azt nem bírom ilyen fájdalmak közt. Altassanak el, ragaszkodom hozzá, akkor mindent lehet.
jan. 29. 13:59
 9/9 anonim ***** válasza:
Viszont ne hagyd ennyiben ezeket a tüneteket, még a héten menjél el orvoshoz. Eüben dolgozom, és láttam sajnos olyan beteget, aki (részben az ő hibájából, mert nem törődött magával, alkoholista volt) 60 évesen egy mezei középfülgyulladásból agyhártyagyulladást kapott, majd utána többszörös műtéten esett át, aminek a következtében stroke-ja lett. Hadd ne mondjam, hogy nem úszta meg idegrendszeri károsodás nélkül.
jan. 29. 14:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!