Akinek volt már homlok- vagy arcüreggyulladása, el tudja mondani, hogy mit érzett és hogy gyógyult meg végül?
5 hete kínlódok, sima lázas influenza szövődményeként alakult ki. Nekem bal oldalon van.
Nem tudom, hogy miért, de most az van, hogy a szokásos helyen, a bal szemem fölött fáj és nyom úgy, hogy már szédülök. A bal szemem is ki akar jönni, mögötte nyomást érzek. És most továbbterjedt a két szemöldököm közé ez a nyomásos fájdalom, ha csak hozzáérek, akkor is úgy fáj, hogy besz@rok.
Köhögni csak akkor köhögök, ha fentről lefelé csurog ez a váladék, ami amúgy büdös, de megállt, mert már csak vízszerű jön néha. A büdöset akkor érzem, ha megmozdul a fejemben a váladéktömeg, amúgy azt érzem, hogy már nem távozik magától, be van tokosodva, és fáj.
Lázam egyik nap van, másik nap nincs.
Több antibiotikumkúrán vagyok túl, épp most hagytam abba a sokadikat.
Mindenféle köhögés elleni gyógyszerrel el vagyok látva, amikor nem is köhögök, csak akkor, amikor megindul a váladék, de már egyre ritkábban.
Most balra nem tudok nézni, csak teljes testtel. Megyek neki mindennek, ami bal oldalon van (mert nem fordítom a fejem. Lenézni se tudok, csak fixáltan tartom a fejemet)
Többször voltam orvosnál, eddig se a háziorvos, se a fül-orr-gégész nem látta indokoltnak még a sima röntgent se, pedig 2 hétig voltam egyfolytában minden nap 39 fok lázzal.
Most egyik nap 38 fok van, másik nap hőemelkedés.
Nektek hogy ért véget, ha volt ilyenetek, mert én nem látom most a végét.
Nekem amikor homloküreggyulladæsom volt, semmi baja nem volt a szememnek, nem volt ott nyomás, nem akart "kijönni". Viszont az egész homlokom, főleg kétoldalt a halántékom nagyon fájt. Fájt, ha oldalra fordítottam a fejem. Az orrváladékom nem volt büdös, csak csúnya sárga. Az segített, hogy a fejem gőzölgő, sós víz fölé tartottam napi 3x 20 percig. Ekkor a gyulladás ráment a torkomra, de az sokkal jobb volt, megszűnt az a szörnyű, mozgásra jelentkező fejfájás.
Szerintem menj dokihoz, a büdös váladék és szemnyomás durva tünet, nehogy agyhártyagyulladás legyen.
Köszönöm, hogy válaszoltál!
Az agyhártyagyulladás nem hátul fáj, tarkóban? Nekem még a gyerekorvosom tanította meg kamaszkoromban, 25 évvel ezelőtt.
Arcüreggyulladás amikor fújod, de végig dugult érzet van. Be van dagadva az orrod légcsatornád végig, mintha egy úszógumi fel lenne fújva benn és nem férne el. És ön belőle a zöld szötyi, szagot vagy érzel vagy nem
Úgy horkolsz mint egy mopsz
Igen, ilyen is van néha, de nem mindig. Súlyosabb ez a homlokos-szemes tünet.
És random megindul mostmár egy átlátszó folyadék, szintén csak a bal orromból, a büdös meg bent marad, jó mélyen, hátul.
Nekem sokszor volt arcüreggyulladásom, a legsúlyosabbkor valóban ez a rettenetes dugulásérzés volt, nyomásérzés mindkét oldalon az arcüregem fölött. Annyira fájt és lüktetett kétoldalt az arcom, hogy nem tudtam aludni sem a fájdalomtól, szinte ülve aludtam. Emellé a felső fogsoromnál a rágófogaim annyira fájtak, mintha egész éjszaka egy fadarabot szorítottam volna, nem tudtam rágni. Kisugárzott az egész hátra a rágóizmaim felé, szinte szájzárat kaptam. Emellé rettenetes fejfájás is társult, minden orrfújásra, amikor a nyomás megemelkedett a fejemben, borzasztó lüktetés a fejtetőmben. Mindkét orrnyílásomból masszívan véres, zöld váladék ürült, lázam nem volt, antibiotikum-kúra segített.
Most rá 3 héttel influenzás lettem, és persze ismét ráhúzódott a bal arcüregemre. Most antibiotikum nélkül próbálok gyógyulni, a háziorvosommal konzultáltam.
-Napi 2-3x Mometazon orrspray- ez segített a legtöbbet, lehúzta a duzzanatot a nyálkahártyán
-Inhalálás többször kamillateával
-Sós vizes orröblítés, vagy tengeri sós orrspray használata naponta többször
-Infralámpával az arcom melegítése.
A te tüneteiddel mindenképpen fül-orr-gégészhez mennék vissza. Lehet, hogy fel kell szúrni az arcüreget és átöblíteni, ha lázas vagy, meg nem tudom hány antibiotikumon túl vagy, nem játék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!