Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Reumatológus fog tudni mondani...

Reumatológus fog tudni mondani diagnózist?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Előre szólok, hogy hosszú lesz.

4 éve kezdődtek a tüneteim egy Eppstein-barr vírus után, magas pulzussal, illetve nehezen tudtam lépcsőzni, néha hőemelkedésem volt.

2 éve le vagyok bénulva.

Gyengék az izmaim. És néha fájnak.

Pozitív antitestek:

Egyszer volt magas:

Anti-Nucleosoma AT 52 U/mL

ref tart. : 0 - 19

Anti-Cardiolipin AT kimutatás gyengén pozitív

Anti-Cardiolipin IgM AT 21

ref tart. : 0 - 20

Többször magas :

× mérhetetlenül magas ASCA IgG

× ANA HEp - 2 magmintázat

szemcsés nukleáris (AC-4,5)

ANA HEp-2 titer 1280

ANA HEp - 2 magmintázat 2 néhány nukleáris pont (AC-7)

ANA HEp-2 titer 2 1280

× Kromatin elleni antitest, PM-SCL 100 és 75, Scleroderma specifikus antitest blot, MI-2 béta pozitív

× Metafázis kromoszóma gyengén pozitív

néha pozitív: AChR és ATPO

Vérkép eltérések:

Alacsony :

Vas, transzferrin szaturáció, D vitamin

Magas:

D-dimer, trombocita,

Enyhén magas:

CRP

Néha magas:

CK (571)

EMG:

Igen súlyos, myogén eltérések, disztalis túlsúllyal, Myasthenia gravis kizárva

Izom MRI:

Mindkét oldalon a kétfejű combizomban ödéma

Mellkas CT:

tymus persistens

Izombiopszia:

Döntően neurogén izomatrófia

2 helyen aktív myositis

Szisztémás szklerózis

Microangiopathia

Kapillárisvesztés

Hattyúnyak deformitás, de a reuma faktor rendben.

A kézfejemen hátul már egy hete nagyon fáj, kipirosodott és érdes.

Néha csak a kézujj ízületeknél is kipirosodik.

Raynaud szindrómát megállapították.

(hidegek az ujjaim és néha elfehérednek, legfőképp a lábujjaim)

Azt szeretném megkérdezni, hogy ebből a reumatológus tud mondani diagnózist?

Voltam nála egy évvel ezelőtt, de nem tudta megállapítani a problémáim okát.

Megmondom őszintén kicsit már el vagyok keseredve, hogy nincs diagnózisom és hogy pszichés betegnek vagyok néha kezelve.

A válaszokat előre is köszönöm!

tegnap 20:22
 1/2 A kérdező kommentje:
Mármint a bőr pirosodik be.
tegnap 20:23
 2/2 anonim ***** válasza:

psziches es pszichotikus ilyen eredmenyekkel 100%, hogy nem vagy. Myogen elteresek, microangiopathia, magas trombocita meg CRP altalaban leukemiara utal, mert tobb antitestet produkal a szervezet az antigenek jelzese altal. myoitis, sklerosis mar magaban nem oke, merhetetlenul magas igg es a rengeteg antitest most vagy leukemia vagy valami fertozesen mentel at.

hat en nem is reumatologushoz mennek ezzel oszinten ezekkel neurologus szokott foglalkozni, ne adj isten onkologus, vagy esetleg endokrinologus, de itt az ido a fontos, szerintem endokrinologia, atnezze ezeket mind es eliranyitson a megfelelo helyre, ha mazlid van es tenyleg van valami betegseg ami gyanu szerint van, talan tud prognosist adni hatarozottan es kijossz belole. De lehet neurologus jobb otlet.

de ezek az orvosok amennyi latint meg roviditeseket ertenek,.. 1/3 magyar mert nem tudja latinul 2/3 latin rovidites hogy veletlen se tudd mi az, masik orvos se tudja teljesen csak sejti mit irt, mert a magyart erti, a latint valamennyire es abbol osszead valamit. Ha nem az a specialitasa pl egy neurologus elkuld a haziorvoshoz vissza. Azt ne kivand.

tegnap 22:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!