Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Influenza szerű megbetegedes...

Influenza szerű megbetegedes 4 napjánál tartok és ma már lement a lázam és kezdek jobban lenni kicsit. De most érzem azt, hogy mindjárt összecsukalanak a lábaim és egész nap szédelgek. Ez normális?

Figyelt kérdés
Eddig iszonyú rosszul voltam mégis több erő volt bennem a pár óra alvások ellenére, még a patikába is lementem valahogy. Ma meg olyan mintha egy hajón lennék pedig lement a lázam is és enyhülnek a taknyos tüneteim meg a köhögés is. Nagyon ijesztő érzés. Másnak is volt ilyen? Meddig fog ez tartani? Ha lesz végre rendelés az orvos biztos be fog hívni vizsgálatra. De így nem mernék utcára menni.

#gyengeség #remegés #erőtlenség #Szorogasrohamok #Influenza/Covid
dec. 28. 17:28
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Nekem is így volt most.

Első nap délutánra lettem rosszul, felment a lázam 40 fokra.

Másnap ugyanez. Harmadnap már csak hőemelkedés volt talán. Torkom nem fájt, de nagyon erősen köhögtem de inkább szárazon.

Doki írt antibiot, 4. Napon kellett lemennem hozzá de annyira gyenge voltam, majdnem el se mertem indulni, szédültem, elfáradtam a semmitől. Végül még 3 nap antibiot írt. Fokozatosan lettem jobban.

Én is megijedtem hogy miért ez a visszaesés, mert se hőemelkedésem nem volt se semmi, csak a köhögés meg gyengeség, szédülés.

Már vasárnap óta jól vagyok, de mostmeg szúr egy pontban a mellkasom

dec. 28. 19:48
 2/12 A kérdező kommentje:

Köszi hogy leírtad.

Én már nem is nagyon köhögök pedig szedem a köptetőt.

A torom van még begyukladva eléggé meg a fejem fáj de már az utóbbi sokat enyhült

Remélem hétfőn végre lesz haziorvos.

dec. 28. 21:11
 3/12 anonim ***** válasza:

Én is bekaptam ezt a fenét, pedig vagy húsz éve nem voltam influenzás (valszeg lejárt a védettségem, amit gyerekkoromban szereztem, passz).

Én 3 napig voltam erősen lázas, a köhögés és az orrfolyás pedig két hétig tartott ki. De már egy hét után újra tudtam edzeni (igaz meglehetősen gyengítve), szóval nem voltam olyan rosszul.

A szédülés és a gyengeség sajnos normális ilyenkor :(

Antibiotikum tök felesleges, hacsak felül nem fertőződsz bakteriálisan. De az általában csak utólag derül ki. Szóval az 1. válaszolót jól megszivatta az orvosa. A vírust magától legyőzi a szervezet, az antibiotikum pont semmit nem tud csinálni vele.

dec. 29. 23:11
 4/12 A kérdező kommentje:

Alapvetően egyetértek ezzel csak nekem már volt légmellem ilyen miatt ezért lehet, hoty indokolt lenne az antibiotikum mert csak köhögök és n szakad fel semmi hiába a köptető.

5. Nap orvos nélkül és holnap sem lesz. Tüdőgondozó sem lesz. Már azon gondolkozom beveszem az összes nyugtatót ami itthon van. Egyszerűen nem bírom tovább.

dec. 29. 23:17
 5/12 anonim ***** válasza:

Nem lesz holnap orvosi ellátás nálatok? Az meg hogy lehet? Nincs háziorvos? Hol laksz?

Annyira azért ne pánikolj, a köhögés normális tünete az influenzának, egyáltalán nem jelenti, hogy súlyos betegséged van.

Esetleg nincs otthon eukaliptusz vagy rozmaring illóolaj, vagy Wick vapourup kenőcs? Ezekkel ha bekened a mellkasod, nagyon sokat segít!

dec. 29. 23:32
 6/12 A kérdező kommentje:

Ettől lyukadt ki a tüdőm 7 évvel ezelőtt. Iszonyú volt műtétek sora olyan fájdalom hogy a morfium sem használt. Azok a képek ugranak be folyamatosan. Teljesen kivagyok.

Szabadságon van az orvosom. Most láttam a honlapján. A tüdőgondozó is csak 2. nyit.

Lehet hogy nem vagyok olyan rossz állapotban ha nem lett volna ez az előéletem nem lennŕk megijedve. De így nem objektíven megítélni a dolgot telejesen kikészültem itt vagyok 5 napja tök egyedül.

dec. 29. 23:45
 7/12 anonim ***** válasza:

Oh szegény, az tényleg ijesztő lehetett. De figyelj, a légmell az egy ettől független dolog, most más betegséged van, a kettőnek nincs köze egymáshoz és influenzától nem lesz légmelled.

Ha kell vegyél be nyugtatót, de csak egyet-egyet. Én is egyedül élek, tudom milyen vacak egyedül lázasnak lenni, szóval ilyenkor én is be szoktam venni frontint és úgy sokkal jobb. De azért nem kell túlzásba esni, semmilyen súlyos betegséged nincs, csak pánikolsz és az okoz pszichoszomatikus tüneteket.

Az orvosodat kéne hogy helyettesítse valaki. Ha ő nincs bent, valaki máshoz kellene tudnod menni. Hívd fel a 1830-at és kérdezd meg hová tudsz menni.

dec. 29. 23:54
 8/12 A kérdező kommentje:

De attól lett influenzával indult és tüdőgyulladás lett a vége amit nem vett észre az orvos mert nem voltam lázas és későn adott antibiotikumot.

Félek hogy a köhögéstől szétszakadnak a varratok.

Nem volt kiírva a helyettesítés. Máskor ott szokott lenni.

Az új segélyhívó rendszer nem működik. Órákig hívtam csak a zene szól.

dec. 30. 00:24
 9/12 anonim ***** válasza:

Így már értem. Nem tudtam, hogy ilyen van. Hogy lehetsz tüdőgyulladásos láz nélkül?

Hogy vagy azóta? Továbbra se sikerült ügyelettel beszélni?

Nem értem ezt az új ügyeleti rendszert, úgy tűnik nem működik. Nekem is az unokahúgom influenzás, elég rosszul volt, semmilyen ügyeletet nem tudtak elérni, pedig budapestiek vagyunk.

Bevettél nyugtatót?

dec. 30. 12:08
 10/12 A kérdező kommentje:

Elkőkerült reggel a háziorvosom már voltam nála.

Teljesen nem tudott megnyugtatni de azért így már jobb. Most már lesz rendelés csak 1 nem

dec. 30. 14:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!