Iszonyatosan fáj a torkom bal fele meg féloldalasan nyilalló fejfájasom van meg az orrom és a torkom között is. Mitől javulhatna ez?
Fájdalomcsillapító (rubofen, apranaxdolo) csak picit javítottak raja, a tantumverdétől meg úgy érzem még jobban fáj a torkom pedig régen mindig az segített. Infralámpáztam is de semmi.
Pedig már lement a magas lázam mégsem lett ez jobb és ha lefekszem mégjobban fáj lehetetlen így aludni, nyelni is alig tudok.
#10 Antibiotikumot nem. Azt orvos nélkül elkezdeni szedni életveszélyes. Ezerféle antibiotikum létezik, tilos csak úgy random beszedni valamilyet.
Az adott betegségre mindig egy konkrét típust fog felírni a doki, azt kizárólag az előírt ideig szabad szedni, majd gyógyulás után a maradékot ki kell dobni.
Fájdalomcsillapítója lehet otthon a kérdezőnek is, de sajnos az már nem sokat segít rajta, csak tüneti kezelés.
Van itthon fájdalomcsillapító. De ezt már írtam is.
Nincs mandulám. Kivették gyerekkoromban.
Antibiotikumot nem lehet vaktába bekapkodni és nem alapgyógyszer!
Bizony lehet illóolajtól tüdőgyulladást kapni.
Sokat parologtattunk otthon régen. Mindkét tengerimalacunk tüdőgyulladást kapott tőle az állatorvos mondta, hogy nem jó ötlet, nem egészségesek az illatos parologratók meg gyertyák örüljünk hogy mi megúsztuk. Szerintem nem kéne lehülyézni a másikat gondolom neked sem esne jól.
Ezt érdemes tisztázni, mert látom van egy kis homály.
Szerencsétlen tengerimalac simán meghalhat bármilyen illóolajtól, de az nem ember, hanem tengerimalac.
Embernél ennek kb annyi esélye van, mint cápatámadástól meghalni, hacsak nem kisgyerekről van szó, aki véletlen beleönti a szájába, vagy egy nagyon debil felnőttről, aki nem tudja normálisan használni ezeket a termékeket.
Idézem akkor a hivatalos választ.
Helyes használat: Mindig az ajánlott adagolás szerint használja az illóolajokat, és ügyeljen a hígításra.
Szellőzés: Használjon jól szellőző helyiségekben, és ne tartsa hosszú ideig működésben a diffúzort.
Gyermekek elől elzárva: Az illóolajokat mindig tartsa gyermekektől elzárva.
Az illóolajok gőzei irritálhatják a légutakat, különösen érzékeny egyéneknél vagy krónikus légúti betegségekkel élőknél, például asztmásoknál.
A nem megfelelően hígított illóolajok belégzése túlzott mértékben irritálhatja a légutakat, köhögést, légszomjat vagy torokfájást okozva.
Ha az illóolajokat véletlenül lenyelik (pl. gyermekeknél), azok bejuthatnak a légutakba, és aspirációs tüdőgyulladást okozhatnak.
Nem tudom, hány éves vagy, de hacsak nem három, akkor valószínűleg képes vagy az előírások szerint használni az illóolajat.
A kérdésed szempontjából ez most nem releváns, mert nem fogsz meggyógyulni semmilyen illóolajtól, ha annyira vacakul vagy.
Csak azért írtam ezt most le, mert nem szeretem, ha hülyeségeket terjesztenek a neten.
#13 az antibiotikumot pár száz forintért ki tudod váltani, hiszen mivel vényköteles, ezért támogatást kapsz rá, de valahogy fel kell íratnod, tehát mindenképp vagy telefonon, vagy személyesen el kell érned egy orvost.
Engem simán elvitt betegen a taxis, természetesen maszkban ültem és hátul, a covid hiszti után már magasról tesznek rá, hogy légúti fertőzésed van.
1. Nem lehet megjósolni mennyibe fog kerülni a gyógyszer. Attól hogy venyköteles lehet nagyon drága is. Ez egyik állandó vényköteles gyógyszerem 8ezer ft. A szemcseppem 1800. Az allergia elleni orrspraym 7600
Pedig mind vényköteles.
Nem rendel a házirovosom így nem lehet elérni. Irtam neki emailt is. Nem valaszolt. Már leírtam 10szer mit nem lehet ezen megérteni?
2. Nincs kedvem illóolajokról vitatkozni. Használja aki szereti a történtek után én nem szeretném többet és jelen esetben nem is használna.
3. Privát levelekben meg nagyon jó lenne ha nem kezdene el zaklatni akinek nem jött össze a karácsony mert attól hogy belém rúg senkinek nem lesz szebb az élete. Jó lenne gondolkozni mert senki nem tudja ki van a másik oldalon, és nem az utolsó rúgast adja meg neki a szakadék felé.
Sajnos rendszeresen látom, hogy segítséget kérők kérdesei alatt megjelenik 1-2 gonosz lelketlen veresszájú akik módszeresen kezdik el kínozni.
Nem tudom ez mire jó?! Utána jobb lesz neketek?! Ha igen az elég nagy baj!
14#- nek igaza van, illóolajtól nem lehet tüdögyuszit kapni, de nem vitatkozni akarok, csak Kérdező, nem 1 db véleményre (állatorvos) kell adni.
A mebucaint én írtam, és ez ugyanúgy, mint az illóolajnal igaz, hogy akit megkérdeztél arra esküszik, de ez nem jelenti azt, hogy a másik fajta cukorka nem olyan jó,. Illetve a szervezeted reagálásmódja egyéni, tehát ami az egyik embernek hatásos, a másiknak nem biztos, olyan ez mint a fájdalomcsillapítók - kell néha másikkal is próbálkozni, hogy megtudd, melyik az, ami neked beválik. A Menucaint a lidocain hatóanyaga miatt írtam, de nyilván te döntöd el mit szeretnél.
Az orvoshoz jutáshoz ha nincs pénzed taxira, esetleg rokon, szomszéd, aki el tudna vinni kocsival? Lehet itt már tényleg kevés a házi praktika és antibiotikum kell.
Nagy baj lehet azzal az emberrel akinek nincs egy rokona barátja ismerőse bárkije akit meg tud kérni ha beteg hogy vigye el az orvoshoz.
Mondjuk a kérdező stílusából kiindulva ezen nem is csodálkozom…..
Jobbulást és egy erős önkritika gyakorlást kívánok!
18. Nem kell mindig magadból kiindulni veled ellemtétben vannak rokonaim meg ismerőseim is akik elvinnének orvoshoz. De fertőző beteg vagyok!!! Senkit nem fogok kitenni annak, hogy megfertőzzem ilyet nem kér senki a szeretteitől! Így is azon aggódom 24én nem fertőztem e össze a családomat és a barátaimat.
Egyébként meg az ügyeleten minimum 2 óra a varakozási idő. Csodás lenne, hogy a covid mellé még elkapnék egy influenzát is. Vagy fordítva.
Rádásul az ellátás is nagyüzemi szinten megy, szerencse kérdése milyen orvost fogsz ki. Volt már szerencsém hozzá.
Mondjuk én ma kirándulni mentem volna a barataimmal nem a gép előtt unatkoznék és szólogatnék be beteg embereknek. Talán elegondolkozhatnál, hogy a millio pompás lehetőség közül te miért is ülsz otthon egyedül és személyeskedsz olyannal akiről semmit nem tudsz. ;)
17. Nem egy ember veleménye volt az illóolajok egeszsegtelenségeről szóló figyelmeztetés. A haziorvosom a tüdőgyógyász ugyan ezt mondta. De mindegy látom neked az a fontos hogy okoskodj valahol.
Tantumverde van mert ezt már megvettem. A mebucain meg sosem használt nekem és a aptikus sem azt ajánlotta szóval nem fogok azt venni helyette és ami van kidobni.
A kérdést nem követem tovább mert széttrolkodtátok.
Mindenkinek szebb életet kívanok a mostaninál. Azt hiszem rátok fér.
Gábor223nak meg egy jó pszichiátert.
14nek még megjegyeznék annyit, hogy ha nem szereti, ha hülyesegeket terjesztenek a neten akkor többet ne írjon semmit. ;)
A malackák pedig meggyógyultak. :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!