Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Iszonyatosan fáj a torkom bal...

Iszonyatosan fáj a torkom bal fele meg féloldalasan nyilalló fejfájasom van meg az orrom és a torkom között is. Mitől javulhatna ez?

Figyelt kérdés

Fájdalomcsillapító (rubofen, apranaxdolo) csak picit javítottak raja, a tantumverdétől meg úgy érzem még jobban fáj a torkom pedig régen mindig az segített. Infralámpáztam is de semmi.

Pedig már lement a magas lázam mégsem lett ez jobb és ha lefekszem mégjobban fáj lehetetlen így aludni, nyelni is alig tudok.

tegnap 19:34
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
Sós vizes gargarizálás csökkenteni tudja a garat ödémát, mérsékli a fájdalmat.
tegnap 19:45
 2/18 anonim ***** válasza:

Ennyi tünetnél érdemes orvoshoz fordulni nem biztos, hogy azok a szerek amiket szedsz hatni fognak.

Esetleg gyógyszertárban kérdezd meg mit ajánl a torokfájásra a gyógyszerész gyakran jobb tippet ad mint az orvos, tapasztalat.

tegnap 19:47
 3/18 anonim ***** válasza:
75%
Mebucain mintet vegyél, abban van lidocain és gyulladáscsökkentöt pl algoflex, ketodex, vagy flector. Az infra lámpa jó, de gyulladás esetén a túl sok meleg csak fokozza a gyulladást. Természetes szerek: sós vizes gargalizálás, illóolajos párologtatás, langyos húsleves, fokhagyma, kurkuma, szegfüszeg olaj, menta
tegnap 19:48
 4/18 A kérdező kommentje:

Nincs orvosi rendelés!!! Sehonnan nem tudtam segítséget kérni 3 napja!! Az új ügyeleti rendszer nem működik. 4 óra telefonálgatás után kapcsolatak végre egy orvost aki közölte hogy menjek le a patikába és kerdezzem meg a patikust mit vegyek be. Mindezt karácsony éjjel. A ügyeletes patika 1 óra séta csak oda, közlekedés már nem volt én meg a mosdóig is alig jutottam el 39 fokos lázzal. Szóval ez jelenleg az orvosi ellátás.

Ma sem volt nyitva a rendelő egész nap hivtam

Voltam ma patikában a tantumverdét ajánlották azt mondták ez a legjobb. Rákérdeztem a mebukainra meg a strepsilsre is. Sósvizes orrsprait használok az nem marja lecsurog a torokmra is.

Illóolajtól tüdőgyulladast lehet kapni. Szegfűszeg menta kurkuma nekem nem jó sajnos. Reflux miatt. Fokahagyma port tettem amibe tudtam. De nem tett csodát sajnos. Vegetáriánus vagyok, de ettem zöldséglevest. Majd gargalizálok is sós vizzel este. Ártani biztos nem fog. :/

tegnap 20:42
 5/18 anonim ***** válasza:
71%
Orvos kell, komolyabb gyógyszer
tegnap 21:18
 6/18 anonim ***** válasza:
61%
Köteles kimenni az ügyeletes orvos nincs olyan hogy azt mondja, hogy kérdezd meg a gyógyszerészt ne haragudj de ez sántít.
tegnap 22:24
 7/18 anonim ***** válasza:

7.

Ezért kell alap gyógyszereket otthon tartani és akkor ilyenkor nem kell orvoshoz futkározni lázasan, amúgy meg szerintem felhívod a háziorvost és megmondod hogy küldje el a felhőbe a gyógyszert

tegnap 23:41
 8/18 anonim válasza:

Szia, én azt tippelem, hogy begyulladt a mandulád, mert valszeg felülfertőződött a vírusos betegséged bakteriálisan. Ilyen esetben mindenképpen antibiotikum kell, mert ez (a vírussal ellentétben) magától nem fog meggyógyulni.

Mindenképp el kell menned az ügyeletre. Hol laksz? Minden körzethez tartozik 0-24 nyitva lévő ügyeleti ellátás.

Én is beteg voltam karácsonykor, taxit hívtam, az vitt be.

Az illóolajoktól nem lehet tüdőgyulladást kapni, max ha beleöntöd őket a tüdődbe... nemtom hol olvastad ezt a hülyeséget.

ma 10:23
 9/18 anonim válasza:
#7 a kérdezőnek valószínűleg vényköteles gyógyszer kell, azt senki nem tart otthon.
ma 10:26
 10/18 anonim ***** válasza:
22%

9.

Már hogyne tartana?

Sok értelmes ember tart alap gyógyszereket például antibiotikumot,fájdalom csillapítót is!

ma 11:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!