Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Lehet HIV vagy így nem lehet...

Lehet HIV vagy így nem lehet elkapni?

Figyelt kérdés
3 hete egy barátnőm, akinek volt védekezés nélküli orális kapcsolata egy partnerrel, evett a salátámból a villammal, aztán én is azzal folytattam az evést. Nagyon kiszáradt a szám, emiatt volt rajta egy kis seb. Most 3 héttel később páromnak elkezdett fájni a torka meg köhög kicsit, nekem is elkezdett kaparni a torkom. Nem japhattam el barátnőmtől a HIVet? Nem tudok róla, hogy a partnere pozitív lett volna, profi sportoló.
okt. 26. 08:02
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Egyrészt nem így terjed (közös villahasználat), másrészt Mo-on előbb kap el bármilyen más STD-t védekezés nélküli szexből, mint HIV-et, annyira ritka.
okt. 27. 00:01
 12/13 A kérdező kommentje:
Ha bármikor vérzett volna az ínye vagy a szája, az csak feltűnt volna valamelyikünknek, nem?
okt. 27. 06:02
 13/13 Ypszilon1980 ***** válasza:
De szájon át nagyon nehéz elkapni értsd már meg, főleg így étellel. A levegő megölis a vírust elég hamar. Hepatitist előbb kapsz el, mint HIV-et. Amúgy is nem értem miért pont HIV a lényeg? De ha ennyire érdekel, akkor van szűrés HIV-re, Hepatitis-re, HPV-re, Szifiliszre, Trichomonas-ra pl.
okt. 27. 11:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!