Hogyan lehet egy emberrel megértetni azt, hogy alaposan mosson kezet, naponta többször?
"Nem szenilis, nem demens."
akkor pedig alapvető dolognak kéne hogy legyen.
Valamit csak mond rá, hogy miért nem teszi.
#1. Eddig azt csinálta, hogy gyorsan elment, ha megpróbáltam szóba hozni vagy azt mondta, hogy hagyjam békén...
#2. Pedig valamit tenni kell.
#8. Akkor még van esély! :)
Ma sikerült vele beszélni, úgy látom, hogy van pozitív eredménye.
#9. Hallottál már esetleg arról, hogy az ember nem kutya? Tudom, hogy vannak nagyon értelmes kutyák és vannak nagyon értelmetlen emberek, de ettől még egy embert nem veszek egy kalap alá egy kutyával értelem tekintetében.
Ha te úgy teszel, akkor el vagy tévedve.
Tehát a kutya betanítása az egész más, mint ameddig az emberi megértés ki tud terjedni.
Egy kutya például nem valószínű, hogy érti a biokémiát.
A kutyák is nagyon sokat tudnak, rengeteg dologra érzékenyek és szeretem őket.
De idétlen párhuzam az ember megértése és a kutya idomítása!
Lehet, hogy te is igénytelen vagy és neked is szóvá tette azt vki, ezért vetted zokon a kérdést. Akkor nem csak igénytelen, de egoista is vagy.
Csakhogy egy ember értelmes érvek meghallgatása után még dönthet úgy, hogy felfogja azokat és persze úgy is, hogy tovább makacskodik és ragaszkodik az ostobasághoz.
Abban bízom, hogy némi értelem még rejlik az emberekben és eljut a tudatukig az észérv.
És ez nem idomítás, hanem megértetés. Értelem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!