Macskakarmolástól lehet súlyos nyirok csomó gyulladást kapni?
Figyelt kérdés
Az állatorvoshoz akartuk vinni a macskát oltásra, nem akart belemenni az állathordozóba és megkarmolt. Másnap reggelre bedagadt az egész alkarom, az ujjaimat nem tudtam behajlítani. Szinte forrónak éreztem a kezem, aztán megjelent egy piros csík. Este már 39 fokos lázam lett. Elképzelhető, hogy ilyen súlyos tüneteket kivált egy karmolás?aug. 30. 08:44
1/6 Ypszilon1980 válasza:
A kérdésben nyirokcsomó gyulladást írsz, nem igazán értem. De ez valószínűleg seb fertőzés, menj el sebészetre sürgősen.
2/6 anonim válasza:
Igen. Tesóm kislánya is így járt, a macska megkarmolta, két helyen is műteni kellett altatásban, a hónaljánál és a nyakánál, a kartonlapjára "macskakarmolás betegség" volt írva. Google-ben olvashatsz többet róla. Érdemes időben orvoshoz menni, nehogy elárassza esetleg a szervezetet.
3/6 anonim válasza:
Doki gyorsan!
A macskakarmolás-betegség nem vicc!! Szepszist is kaphatsz tőle!
5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat.
4. Három napig be volt dagadva a kezem, annyira mintha darázs csípte volna meg. Aludni nem tudtam, fájt, égett és lüktetett az egész karom. Kaptam a háziorvostól tetanusz oltást és antibiotikumot Augmentint 3x1, amit 2 hétig kell szedni, már nem fáj annyira és kicsit leapadt, de az ujjaimat még nem tudom teljesen behajlítani.
Azt mondta az orvos, hogy macskakarmolási betegség ami veszélyes, ha nincs időben kezelve.
szept. 2. 13:17
6/6 anonim válasza:
3as vagyok.
Akkor csak az volt,amit írtam. Örülök, hogy gyógyul!
Nagyapám annak idején macskaharapás miatt kórházban volt. Neki is a kezét kapta el.
Vigyázni kell a kis szőrös ördögökkel.. 😁
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!