Szabad antibiotikumot szétrágni, vagy vízben feloldani?
Figyelt kérdés
Tegnap bekerültem az ügyeletre, mert nagyon erősen nyomott az arcom a homlokomnál, és az orromnál. Megvizsgáltak, neurológia, bélvalami.. minden okes. Arcüreggyulladás erős gyanújára felírtak Aktil duo-t.. nekem ez nagyon nagy. Nem tudom lenyelni.
17/L
aug. 18. 12:10
1/9 anonim válasza:
Középen van rajta egy felezővonal, ott el lehet törni.
2/9 anonim válasza:
Nem. 17 évesen nem jelenthet problémát egy átlagos tabletta bevétele. Én már sokszor többet veszek be egy korttyal, úgy gyorsabban a végére érek.
3/9 anonim válasza:
Mindent úgy kell bevenni, ahogyan a leírásában van. Ha abban engedik a szétrágást (kétlem), akkor lehet, ha nem, akkor nem.
4/9 A kérdező kommentje:
Már egyet bevettem szétrágva reggel. Nem tudom mit csináljak, lenyelni nem tudom. Holnap menjek el házi orvoshoz irassak fel másik antibiotikumot amit nem lenyeni kell?
aug. 18. 12:19
5/9 anonim válasza:
2-es sok felnőttnél is probléma A gyógyszer lenyelés.
7/9 anonim válasza:
Valószínűleg nem probléma,ha összetöröd (inkább két kanál között és lekvárba keverd, kellemesebb mint szétrágva), van egy-két gyógyszer aminél nem ajánlott. Olvasd el alaposan a tájékoztatót. Ha azt írja, gyomorsav álló bevonat, vagy retard (lassított felszívódádú) tabletta akkor gond ha szétrágod,a legtöbb esetben nem. Igazából gyógyszerészt kéne megkérdezni, de van-e még nyitva tartó patika a közelben?
8/9 Ypszilon1980 válasza:
Leírásban benne van hogy kell bevenni,vagy a neten fent van, nem kell gyógyszerész hozzá. Általában nem gyomorban szívódik fel, azért nem szerencsés elrágni, de az orvosoddal beszéld meg az a legjobb ötlet.
9/9 anonim válasza:
Patikában kapható gyógyszerbevételt segítő zselé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!