Antibiotikum bevétele után meddig nem fogyasztható tejtermék?
Figyelt kérdés
Az történt, hogy a tegnapi napon nagyon elkezdett fájni az egyik lyukas fogam és nem volt itthon semmilyen fájdalom csillapito, szoval 1db doxycyclint vettem be mert csak azt találtam, hátha leviszi a fogban/ínyben a gyulladást. (még sose hasznaltam ezt az antibiotikumot csak anya hagyta itt) na es olvastam hogy ilyenkor nem szabad tejtermeket fogyasztani viszont eppen tejbegrizt csinalnek, lesz bajom tole? ha azota mar eltelt 8 ora?2024. júl. 14. 09:54
1/3 anonim válasza:
Nem lett volna praktikusabb elmenni a legközelebbi gyógyszertárba és venni egy fájdalomcsillapítót ahelyett, hogy antibiotikumot veszel be? Az antibiotikumot alapból nem szabad akármire szedni, ráadásul 1 szem nem fog segíteni.
Simán ehetsz tejterméket, persze.
2/3 A kérdező kommentje:
hajnalban volt, es ahol en lakom itt nincs a kozelben gyogyszertar foleg nem 0-24es, egy hegy tetejen lakom, igy nem volt megoldhato de valamit muszaj volt csinalnom. Es koszi akkor megnyugodtam, meg amugy tegnap segitett valamennyire mara meg teljesen el is mult a fajdalmam:)
2024. júl. 14. 12:07
3/3 Senior Séf válasza:
Akár bevettél antibiotikumot,akár a nem, a tejet és tejterméket ajánlott kihagyni az étrendedből. Tudom, erős a tejlobbi. Tudom, a csapból is a "A tej élet,erő, egészség", meg hasonló reklámok folynak, de valójában gyulladásfokozó anyag, ami régen a fehérjeszegény időszakban kihúzott minket a szarból, de azóta nagyon nem kéne fogyasztani. Több kárt csinál, mint hasznot. Nem is fogyasztja az emberen kívül más felnőtt lény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!