Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Hogyan kell hányni?

Hogyan kell hányni?

Figyelt kérdés
Igen, tudom, fura a kérdés. De okkal született meg. Gyermek korom óta hányás fóbiám van. Most vagyok 28 éves, két gyermekem van. Velük a terhesség alatt sosem fordult elő hányás. Én 12-13 éves korom óta nem hánytam. Minden évben többször haza hozza a fiam a suliból ezt a vírust, és persze a kicsi is hány, én csak hasmenéssel meg úsztam eddig. Nagyon nehéz az a két hét mire meg nyugszom,és olyankor szinte semmit sem eszek. Járok pszichológushoz,de sajnos semmi. Idén megyek dolgozni szeptembertől,és bennem a félelem,hogy ott is össze szedhetek ilyen vírust,ezzel ellentétben az is bennem van, hogy nem engedem meg ennek a szemét fóbiának, hogy be árnyékolja az életem..szóval arra gondoltam, hogy tapasztalatot szerzek ezzel kapcsolatban. Hogyan kell,mit kell olyankor tenni? Valóban annyira rossz, mint ahogy az én elmémben van? Nyilván gyerekként sokkal rosszabbul éljük meg, felnőttként is ugyanolyan? Kérlek aki akar, az írjon egy pár sort. Szeretnék túl lenni már ezen a rémálmon. Előre is köszönöm
aug. 7. 13:00
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
80%
Idejét se tudom, hogy mikor hánytam, ez nem egy havi rendszerességű cselekvés. Még hányinger esetén is ki lehet védeni tiszta levegő mély légzésével. Max. ételmérgezés esetén kell, hogy kijöjjön. Ezzel a problémával foglalkoztok a pszichológussal? Mert volt már itt olyan, aki jár pszichológushoz, csak épp nem említi meg neki a problémát! Pszichiátert, gyógyszert nem javasolt? Az akármilyen fóbia csak tünet. Te durván szorongsz. A szorongást kell kezelni, nem a nemlétező hányást.
aug. 7. 13:09
 2/19 anonim ***** válasza:
100%

Én sajnos ha lebetegedtem, mindig hányingeres, hányós típusú voltam, mindig azért imádkoztam hogy bárcsak olyan lennék mint testvérem, ő (bocsi a kifejezésért) jól kifossa a belét, fáj a hasa de közérzetileg nincs olyan nagyon gázul hogy enni se merjen.

Én meg állandóan koplaltam, inni alig mertem mert sugárban, epésen jött vissza. Az utána lévő megkönnyebbülés jól tud esni hogy végre elmúlik az a hányinger ami annyira rossz hogy képes lennék lelőni magam csak múljon már el.

Emiatt félek hogy ha egyszer terhes leszek hányós leszek.

Ami nekem egy ilyen vírussal sokat segített az a kortyonkénti víz ivás, jó hideg és friss levegő beengedése a szobába ahol vagyok, és Daedalon szedése 2-essével amíg egyszer csak már nem kellett és túl estem az elején. De ami addig a gyomrot bántja azt el kell fogadnod hogy jobb ha előbb hagyod kihányódni, és csak utána szedni hányás csillapítót.

Viszont az a fajta FOLYAMATOS fóbia ami neked van, hogy amikor semmi bajod és tudod is hogy nem vagy hányásra hajlamos, azt sajnos csak pszichológussal tudnád legyőzni, ha ennyi éven át nem ment egyedül.

aug. 7. 13:14
 3/19 anonim ***** válasza:
76%

Hogyan kell hányni? Mármint direkt? Ledugod az ujjad a torkodon.

A hányást sokféleképpen meg lehet élni. Függ attol miért, és mit hánysz. Ha például gyomorrontásod van, és például valami édeskéset ettél, ergó az íze nem lesz förtelmes, nem keserű stb. Akkor kifejezetten kellemes megkönnyebülés is lehet. Míg például ha epét hánysz az borzasztóan keserű jobban sem leszel utána, és még a torkodat is szét fogja marni a gyomorsav.

aug. 7. 13:17
 4/19 A kérdező kommentje:
Igen természetesen jeleztem a pszichológusnak,illetve pszichiáternél is járta,ugyanis először hozzá mentem ő irányított tovább. Ha tudom hogy vírus fenyeget attol nagyon ki vagyok, úgy értem, hogy egy vírustól az ember sokat hányhat és nem tudom hogy birkóznék meg annyival, ha tudnám, hogy egyszer és aztán minden happy , akkor lehet nem is stresszelnék ennyire. A jövő héten más pozícióból szemléltetjük meg ezt az egészet, mert sajnos 1 év után sincs jelentős javulás.
aug. 7. 13:33
 5/19 A kérdező kommentje:
Ezek szerint egyébként nem vagyok hajlamos hányásra?
aug. 7. 13:36
 6/19 anonim ***** válasza:
És miről beszéltek a pszichológussal, milyen gyakorisággal, magán vagy állami? Nem futólag jelezni kell neki, hanem tudatni vele, hogy ez téged még ma is erősen aggaszt, holott semmi realitása nincs a hányásnak. Egy felnőtt azért nem betegszik meg minden vírustól!
aug. 7. 13:38
 7/19 anonim ***** válasza:

Mitől félsz, mi lesz, ha hánysz?

Mi a legelső emléked a hányással kapcsolatban?

aug. 7. 13:44
 8/19 anonim ***** válasza:
Fura, hogy 16 éve nem hánytál, mégis rettegsz tőle. Én is utáltam mindig is hányni, de idén januárban olyan vírust kaptam el, hogy 1 napig émelyegtem, 6x hánytam, epét fostam, életem egyik legszarabb napja volt. Azóta én is jobban rettegek tőle, őszintén én alapból sem nagyon akarok gyereket, de a gondolat, hogy végighányhatom a terhességet, már önmagában meggátol abban, hogy teherbe akarjak esni. A pszichológus hogy tud ezen segíteni? Én nem hiszek abban, hogy ezt ki lehet beszélni magadból, a pókoktól való félelmet meg a tériszonyt se lehet, akkor ezt miért lehetne?🤣
aug. 7. 14:04
 9/19 A kérdező kommentje:
Konkrétan ezzel mentem a pszichológushoz. A rosszullét megélése, kontroll vesztés. Ha a gyerekeim hánynak egyből kapcsol az agyamba a menekülési kényszer. Egyszerűen rettegek
aug. 7. 15:20
 10/19 anonim ***** válasza:
Hogyne lehetne, 8-as, nem hit kérdése. Mondjuk, ha kifejezetten ellenállsz, akkor nem működik. Nem kibeszéled magadból, nem ráolvasás, varázslás varázspálcával, győzködés, hanem tudományosan megalapozott szakszerű terápiás munka. Nem a hányáson van a hangsúly, az tök mindegy. Akár holnaptól eltűnhet a hányásfóbiád, és helyette elkezdhetsz félni a baglyoktól. A többi fóbiát is lehet, hogyne lehetne. A szorongást kell kezelni, de nem az a módja, hogy kibeszéltetik belőled. Lemennek a mélybe, a gyerekkorba. Minden ott született.
aug. 7. 15:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!