A torkomon lévő aftákra van valamilyen kezelés, magától esetleg elmúlik?
Figyelt kérdés
Az a baj, hogy mire bejutok a fül-orr gégészetre hetek is eltelnek, legalábbis itt nálunk. A házi orvosom meg szerintem nem tudna mit kezdeni velem csak beutalót írni. Mihez kezdjek most? Nagyon nehéz nyelnem és fáj is. Eddig csak a szám belső felén jött ki minden évben, de most már a torkomon is van.2024. júl. 7. 16:49
2/3 A kérdező kommentje:
Nem azok, felismerem, többször volt már aftám, minden évben egyszer előjön a szám belső felszínén, most is van ott, de én belevilágítottam a számba és a bal oldalamon két afta is van, a jobb oldalon meg nincs, ezért is fáj csak a bal oldali torkom.
2024. júl. 7. 16:55
3/3 anonim válasza:
Sok torokfertőtlenítő szer kapható, nekem a Mebucain vált be.
Helyi érzéstelenítő hatás. A lidokain-hiroklorid egy jól megalapozott helyi érzéstelenítő, amelynek hatása gyorsan kialakul, hatástartama pedig akár 4 órán keresztül tart. A lidokain átmenetileg gátolja a fájdalominger továbbítását az agy felé. Hatékony a vírusok és baktériumok ellen: Cetilpiridinium-klorid: antiszeptikum, amely hatásos vírusok és baktériumok ellen.
Naponta 2x-3x elszopogatsz belőle és segíteni fog a fertőtlenítő és fájdalomcsillapító hatása miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!