Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Lehetséges hogy hozzászoktam...

Lehetséges hogy hozzászoktam a szúnyog csípéshez?

Figyelt kérdés

Mindig is imádtak a szúnyogok összevissza csípni ami eddig mindig azzal járt hogy a csípések napokig viszkettek iszonyúan és gyakran véresre is vakartam.

De most ezen a nyáron azt vettem észre hogy ha meg is csípnek pár óra múlva nem viszket (vagy nem annyira) és nincs az a nagy dudor se ami eddig mindig. Ma este felé is legalább három helyen megcsíptek de valamelyik helyén semmi se látszik és nem is viszket. Lehetséges hogy hozzászoktam és nagyon gyorsan gyógyulnak a csípések?

25 éves vagyok tehát 24 éven keresztül ilyet nem tapasztaltam.

2024. jún. 25. 23:13
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Kevesen tudják, de Magyarországon több szúnyogfaj is honos. Laikusok számára ezek látszatra egyformák, és sok esetben szaporodni is képesek egymással, de mégis más nemhez tartoznak. Évről-évre változhat, hogy aktuálisan melyik faj domináns a környéken, és elképzelhető, hogy idén egy másik fajhoz volt szerencséd, mint ezelőtt.

Ez csak egy érdekesség volt, igazából kevés esélyt látok arra, hogy emiatt lettél immunis.

2024. jún. 26. 01:20
 2/5 Ypszilon1980 ***** válasza:
Ez nálam is volt így, aztán következő szezonban megint minden a régi. Szerintem az immunválasz is változhat,de ez nem jelenti, hogy elmúlt, attól is függ milyen szúnyog csíp meg, hol milyen fajokat sikerül kiírtani. De olyat is olvastam, hogy ha megváltozik a vére valakinek, akkor is lehet ilyen.
2024. jún. 26. 07:42
 3/5 anonim ***** válasza:
Vagy szúnyogirtás volt 3 hete...
2024. jún. 26. 19:48
 4/5 A kérdező kommentje:
A szúnyogirtásnak mi köze ahhoz hogy gyorsan szívódnak fel a csípéseim?
2024. júl. 10. 20:59
 5/5 anonim ***** válasza:
Jó neked, hogy emlékszel arra is, ami 1 és 5 éves korod között történt e téren. Én egyáltalán nem.
2024. júl. 10. 21:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!