Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Ha folyik az orrom és fáj a...

Ha folyik az orrom és fáj a torkom, köhögök, akkor "megfáztam"?

Figyelt kérdés
És a megfázás az pontosan mit jelent? Vírus is lehet vagy a hideg miatt fázunk meg tényleg? (Többféle véleményt is hallottam.:D)
jún. 11. 09:48
 1/4 anonim ***** válasza:
Megfázhattál lejet hogy eláztál vizes ruhában de allergia lehet
jún. 11. 10:03
 2/4 anonim ***** válasza:

A megfazas azt jelenti hetkoznapi ertelemben, hogy hideg behatasra nathas leszel.

Natha azt jelenti hetkoznapi ertelemben, hogy ilyen tüneteker mutatsz: orrgolyas, orrdugulas, tüsszögés, torok kaparás, torokfajas, fejfajas, rossz közérzet, köhécselés ...

A nathat, tehat megfazast korokozo okozza, azaz virusfertőzés, durvabb esetben bakteriumfertőzes a betegseg oka.

Azert nevezzuk egyszeruen megfázásnak, mert a tüneteket előtte tudjuk kötni ilyenekhez: fagyi, jégkrém evés, hideg helyisegbe bemenés a melegről, esőben elázás, sok ideig várakozás a hidegben, jegeskave, hutott viz ivása, hidegvizben furdes, mezitlab rohangalas, aluloltozottseg huvos idoben, szeles idoben sapka nelkul kozlekedes stb.

A biologiai hattere: pl. tul hideg a nyalkahartyat athuti, a virusnak kedvezhet, hogy megtapadjon, szaporodjon, es beteg leszel. Azaz nem a hideg, hanem a hideg miatt (es nyilvan amugy se topon lévő immunrendszer) konnyebben kapsz el fertozest.

De a neten olyan sok helyen olyan szepen leirjak

jún. 11. 13:27
 3/4 anonim ***** válasza:
jún. 11. 13:30
 4/4 A kérdező kommentje:
Bocsánat, hogy én itt kérdeztem, mivel szeretem ezt a felületet és a válasz sem volt olyan fontos, hogy gyorsan rákeressek!🥹 Egyébként köszi a választ, hasznos volt #2!
jún. 11. 18:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!