3 napja megettem nagyjából 150 cseresznyét, magokkal együtt, lehet bajom velőle? (Jelenlegi tünetek a leírásban)
Jelenleg görcsöl a hasam, hőemelkedésem van, és szédülök, ha mozgok nem fáj, ha köhögök akkor sem, ugyanakkor kevés széklet is jön ki belőlem, felvan fújódva a hasam.
Utánaolvastam, hogy akár vakbélgyulladás is lehet, ha esetleg oda szorul egy cseresznye mag, de nem vagyok benne biztos, így hát holnap mindenképp dokihoz megyek, de gondoltam először rákérdezek itt.
(Mikor megettem a 150 cseresznyét magokkal együtt, nem gondoltam volna, hogy ilyen problémát okoz, de tévedtem, viszont ami megtörtént az megtörtént)
folyt.előzőt:
azonnal orvosra van szükség.
Köszönöm a választ, a jó hír az, hogy nem rágtam szét a magokat.
A másik hír pedig az, hogy akik nálunk élnek, másnál is vannak hasonló tünetek, mint amik nekem vannak most, az a személy nem evett cseresznyét, se cseresznyemagot. Függetlenül ettől, még lehet gond, így mindenképp dokihoz megyek.
Velem is megtörtént tegnap ugyanez, bár nekem körülbelül csak 30-40 cseresznye ment le (magokkal együtt) utána olvastam, hogy okozhat bélzáródást, vakbelet meg összerágva mérgező is.
Átérzem a helyzetet mert nem kicsit lettem utána pánikbeteg, de szerencsére semmi bajom sem lett, szóval remélem ott sem történik semmi baj, jobbulást!
Kedves kérdező!
Ha lecsúszik 1-2 mag az általában nem jelent problémát, viszont 150 mag nem igazán tesz jót a szervezetednek! A tünetek amiket felsoroltál lehetnek mástól is igen, mivel most járvány van országosan. Viszont a hasi felfújódás inkább a cseresznye magjától lehet. Legközelebb ne edd meg egy gyümölcs magjait sem.
Jobbulást! 🤍
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!