Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Nagyon nagy baj, hogy megettem...

Nagyon nagy baj, hogy megettem ma összesen körülbelül háromnegyed kg meggyet és cseresznyét?

Figyelt kérdés

Ezen kívül csak egy kevés sajtot és diót, illetve 300 gramm zöldséget ettem.

Tudom, hogy a fruktóz hatása nem olyan kedvező, de nagyon jól esett.

2015. jún. 6. 19:20
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Keress fel orvost, aki gyógyítja a táplálkozási zavaraidat!
2015. jún. 6. 19:31
 2/13 A kérdező kommentje:

Ja, amúgy nem így szoktam táplálkozni, totál más az étrendem, csak ma volt ez.

Egyébként pedig pont pár nappal ezelőtt konzultáltam az étkezésemről és gasztroenterológussal, aki teljesen rendben találta.

És szerintem nem kéne egy napi kihágásomból azt levenni, hogy táplálkozási zavaraim vannak, mert amúgy nem tudsz semmit arról, hogyan, mikor és mit szoktam magamhoz venni.

Azért tettem fel a kérdést ma, mert ezt csak ma csináltam, mert jól esett.

2015. jún. 6. 19:35
 3/13 anonim ***** válasza:
Borzasztó baj, nem is hallottam még ilyet hogy meggy meg cseresznye evés. Kezdd el írni a végrendeleted!
2015. jún. 6. 19:50
 4/13 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy nagyon jó tápanyagok vannak bennük, csak hát azért mégis teli vannak gyümölcscukorral.
2015. jún. 6. 20:05
 5/13 anonim ***** válasza:
Úristen, megettél 10 dkg cukrot, mi lesz most???
2015. jún. 6. 22:00
 6/13 savanyújóska ***** válasza:
Állj-állj-állj. "Azért tettem fel a kérdést ma, mert ezt csak ma csináltam, mert jól esett." Miért lenne ebből baj? Plusz mi az, hogy a fruktóz hatása "nem olyan kedvező"? Persze nem olyan kedvező, mint ahogy a cukor sem az, ha sokat viszel be belőle (az egyébként tartott étrendedhez képest), de a szervezeted ugyanúgy lebontja, csak kicsit rosszabb hatásfokkal. Bajod esetleg attól lehet, hogy savas, de az is viszonylag hamar elmúlik, nem hiszem, hogy a fruktóz okozna komolyabb bajokat.
2015. jún. 6. 22:03
 7/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a nyugtató válaszokat, jó érzés, hogy már nincs olyannyira bűntudatom a sok szénhidrát miatt, csak tényleg tök finom volt, és tényleg ezerszer jobb, mintha csokit, vagy valamilyen agyoncukrozott sütit ettem volna.
2015. jún. 6. 22:15
 8/13 anonim ***** válasza:

Ez nem sok. Ha nem sztrájkolna idén a cseresznyefa, én is szívesen bevágnék ennyit, pedig alapjáraton elég komolyan veszem a szénhidrátmegszorítást, mivel választott életmódom, étrendem a ketogén diéta :D

Van, aki gyümölcsre alapozza a kalóriabevitelét és évtizedek óta elég meggyőzően elvan. Akkor talán Neked sem lesz bajod olykor némi gyümölcstől...

Egyszer fél kiló aszalt datolyát ettem, az már valami volt :D Alkalmi eset, jólesett, azon sem izgattam magam.

Ha pedig dinnyeszezon van, kilószámra eszem őket néha. Banánból sem kihívás 5-6, csak a többi gyümölcsből elég picike.

Mivel ez nálam alkalmi, mi történhet? A glükóz rész, gondolom, be tud menni a glikogénraktárakba, a fruktóz sajna erre nem képes közvetlenül, azzal a máj csinál valamit, néha csak kibírja. Teljesen természetes dolog gyümölcsöt enni, ha terem, ezt el kell viselnie a szervetünknek, bármennyit is olvasok a durva szénhidrátmegszorítás előnyeiről...

2015. jún. 6. 23:57
 9/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Most nagyon megnyugtattál, mert mindig mondja mindenki, hogy a gyümölcs mennyire hizlal, meg a fruktóz nem jól szívódik fel, és a többi, de már rég csináltam ilyet, és most egy ideig nem is fogok.
2015. jún. 7. 11:58
 10/13 anonim ***** válasza:

Kérdező, félreértettél. Nem azért vagy táplálkozási zavaros, mert megettél közel 1 kg gyümölcsöt, hanem azért, mert aggódsz ezen :)

Az #1 voltam.

2015. jún. 7. 16:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!