Sajnos eléggé félek a betegségektől. Állandóan fertőtlenítek meg minden. Szerintetek mit csináljak?
#4 igazat írsz, de ez a tisztaságmániasoknál nem ilyen egyszerű.
Ágnes asszony szindrómának hívják, lelki eredetű.
Nekem is volt sajnos. Kigyógyultam.
Kerdező, keresd magadban mi az, amiről úgy gondolod, hogy lelkiismeret furdalást okoz es megbantad, bánod most is.
És keress pszichológust.
Lehet durvának hangzik de nekem ez bevált repülési pánik ellen.
Képzeld el sokszor hogy egyszer nem fertőtlenítesz, bekapsz valami bacit, megbetegszel és meghalsz. Közben próbáld elfogadni, hogy ez így rendben van, hiszen egyszer így is úgy is eljön. Mihelyst megbékélsz ezzel a tudattal, és eljutsz oda hogy bármelyik pillanatban kész vagy meghalni, de addig is élvezed az életedet amíg csak tudod, de durva ragaszkodás nélkül, akkor el fog múlni.
Én a repülőszerencsétlenséget képzelgettem el ill. fogadtam el, és már nem félek.
Szerintem minden pánik és irracionális félelem mögött eltúlzott halálfélelem van amire elfogadás és megbékélés a gyógyír. Nehéz, de megéri.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!