Mai napon a munkahelyemen csináltam egy covid gyorstesztet és pozitív lett. Ilyenkor ti a teendő?
"Az elso ket evben csordultig voltak a korhazak"
Ez se biztos, mi az amit elhitet a média propaganda!
#13,
Mégis dolgozzak jövő héten ha a főnököm pénteken hazazavart, a kollégáim pedig finom szóval elküldtek az anyámba mert félnek hogy meg lesznek fertőzve?
"Az elso ket evben csordultig voltak a korhazak"
Itthon? Na vicceljünk már! Én jártam több kórházban akkoriban, mert nagy nehezen sikerült kierőszakolni, hogy a daganattal műtött anyám utolsó sugárkezeléseit is megcsinálják, aztán meg a kontrollvizsgálatokon (CT, MRI, labor, nőgyógy stb) is részt vehessen. (Hogy miért kellett kierőszakolni? A hülye, indokolatlan hazaküldés és ovid lezárások miatt. Bele sem merek gondolni, hogy hányan haltak meg, akik kevésbé voltak erőszakosak ilyen téren...) Tudod, mit láttunk? Tök üres épületeket, lézengő, rengeteg lézengő, beszélgető egészségügyi dolgozót.
Maximum néhány intézmény fertőző/külön covid osztálya volt tele, nem "a kórházak". És még az ott fekvők egy részének sem feltétlenül volt indokolt a kórházba utalása, és max. azt sikerült elérni vele, hogy más fertőzéseket is összeszedjenek.
"Ilyenkor ti a teendő?"
Tesztet kidobni. Ha beteg vagy, írasd ki magad táppénzre. Ha nem, akkor menj dolgozni továbbra is. Semmivel nem kell másképp eljárni a covid esetében, mint más hasonló betegségeknél. Influenzára, vagy mezei náthára sem tesztelnek senkit. Aki beteg, az jobb esetben otthon marad (vannak, akik azért nem, mert kirúgástól tartanak). Aki tünetmentes, az nem is tudja, hogy fertőzött, ergo dolgozik. Pont ez a teendő covidnál is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!